EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – TELJESÍTETLEN VÁROSHÁZI ÍGÉRETEK A RENDRŐL DEÁKVÁRON

Olvasói levelet kaptunk Deákvárról, amelyben a levélíró azt panaszolja, hogy január 8-án azt ígérték: „a deákvári lakótelepen is befejezik a lehullott és összegyűjtött falevelek elszállítását – a munkálatokkal hétfőig végeznek”. Nos, a Kárász utcai lakótelepen úgy tűnik, februárban sem végeztek a lombgyűjtéssel és elszállítással. A vezetés a saját maga által tett, nem túl nehezen megoldható ígéretét sem tudta teljesíteni.

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Azért írok Önöknek, mert Önök rendszeresen megjelentetnek olvasói leveleket.

Több éve levelezésben állok az Önkormányzattal és a Holdinggal, de a körzeti képviselőkkel (Molnár Nándorral) és még az anno jelölteket is többször kerestem a lakótelep problémáival. Leginkább hiába, mert az általunk ültetett és gondozott fák gallyazását visszahárították ránk.

Az új körzeti képviselőt se látni a környéken. Nos, nem nagy kérés az új vezetéshez, hogy legalább a lombot gyűjtsék össze annyira, mint az előző vezetés alatt.

A kommunális adó befizetésünkre jogos elvárás, hogy becsületes munkát végezzenek a lakótelepünkön. Ne csak úgy, ahogy a mondás tartja: ahol a papok táncolnak.

A Tölgyfa utcai, az Akácfa utcai és a Kárász utca végén is a házakban emberek élnek, idős emberek, akik a Covid alatt nem a kuplerájos környezetre akarnak kitekinteni, boltba menet meg a vizes lombon megcsúszni.

Padot kaptunk a Landerer utcába, de olyan magasak a lábai, hogy kényelmetlen rajta ülni.

Úgy tűnik mind a körzeti képviselő, mind a város vezetés megfeledkezett itt a szavazókról a következő választásokig. Boltba menet láttam, hogy amit nálunk és a Gombási lakótelepen is összegyűjtöttek, azt hetekig rohasztották.

Bezzeg a Naszály úton, a régi gyári házak kerítése mellől kikaparták a lombot. Ez is csak azt mutatja: ahol a papok táncolnak ….

Amennyire tudom, már hetek óta nem használják a drága pénzen vett lombszívót, pedig az időjárás engedte volna, hogy használják. Az előző városvezetést folyamatosan szapulták, pedig nekik lombszívójuk sem volt, mégis a lehullott leveleket időre eltakarították.

Ezek fényében, ha most lenne a szavazás, akkor a régi vezetésre szavaznék újra.

Szíveskedjenek megadni a tiszteletet az idős, deákvári adófizetőknek is.

(név, cím a szerkesztőségben)