VÁNYI LÁSZLÓNÉ: A PÁLYA SZÉLÉRŐL BEKIABÁLNI ROPPANT KÖNNYŰ, AZTÁN AMIKOR MEG KELL EGY FELADATOT VALÓSÍTANI, AZ PEDIG ENNYIRE SIKERÜL

Megkértük Vác ismert közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. A VácUp című interjúsorozatunk következő nyilatkozója Ványi Lászlóné, a Cházár András EGYMI intézményvezetője volt.

Éva – ahogy mindenki szólítja a városszerte ismert jobboldali közszereplőt – 2006 és 2010 között a váci önkormányzat képviselőjeként dolgozott a városért, 40 éve van a szépségesen rögös gyógypedagógusi pályán, ma pedig Vác büszkeségének, a hazai pedagógiatörténet egyik legpatinásabb és legrangosabb intézményének a vezetője. Véleménye mértékadó sokak számára, elkötelezettsége, szakmai állhatatossága közismert, kiegyensúlyozott derűje csak akkor vált borúra, ha a védenceit bántalom éri.

Hitvallása, Szabó Dezső egyik üzenetének újrafogalmazása: „Minden váci felelős minden váciért! Minden gyógypedagógus felelős minden fogyatékkal élőért!”

E rövid előzetes videóban többek között ezek a közéletünkkel kapcsolatos aggodalmas szavak hangzottak el tőle:

  • „Ez a szakmai felkészültség, az érzelmi intelligencia és a szociális érzékenység. Ha ez nincs meg, akkor a legjobb szándék ellenére is árthat az a vezető, aki próbál egy közösséget irányítani vagy egy várost iránytani.”
  • „Azt tapasztalom az emberek között járva és beszélgetve, az Ilonának a nevét megemlítve, hogy azok is fogják már a fejüket, akik rá szavaztak. Elnézést kérnek az akkori döntésükért.”
  • „Becsapták a választókat, mert azóta viszont egyfolytában a kormányra mutogatnak.”
  • „Én úgy tanultam a nagyoktól, akik előttem politizáltak hosszú évekig, hogy a város törzsvagyonára vigyázunk, azt nem kótyavetyéljük el.”
  • „Azt szeretném, hogyha az anyagiasság és a szakmaiatlanság helyett inkább az önzetlenség és a szakmaiság győzedelmeskedne.”

A teljes interjúra pénteken számíthatnak!