PILLANATOK ALATT HELYRETETTÉK A VÁCIAK AZ ÚTFELÚJÍTÁSOK KAPCSÁN ÖNFÉNYEZŐ MATKOVICHOT

Az egyik, viszonylag ismeretlen baloldali hírportál Facebook-oldalán megjelent propaganda anyagban – immár krónikusan visszatérően – újra egy névtelenségbe burkolódzó szerző arra a következtetésre jut, egyedüli forrásként használva a polgármester asszony egyik beszámolóját, hogy Matkovich Ilona már több utat újított fel Vácon, mint az előző vezetés 5 év alatt.

Az önkormányzati közösségi oldalaknál kevésbé cenzúrázott kommunikációs térben valamiféle „üzemi hibaként” megmaradtak az elégedetlen városlakók véleményei, amelyek az önelégült, álomvilágban elő városvezetőt felébredésre biztatják. Íme:

„Igen és hol, mert Deákváron nem venni észre…”
„A sportcsarnok előtt 50 max. ”
„Mindig a főtér csilli-villi pártatlanul, de az odavezető út, mely a turizmusnak mutatná városunkat az nem vicc: az hányadék! Budapesti főút, Ady Endre sétány stb.”
„Rádi út vége a vasútátjáró előtt? Köszönjük szépen polgi nő! Majd veszek egy tankot, hagyd a pi…ba!”
„Azt ne számolják kettőnek, amit 2x kellett megcsinálni, mert elsőre is sz…r lett! ”
„Hol?”
„Mert senki nem tudja, hol!”

 

Úgy látszik, hogy a városvezető, a városházi médiumok, a városházabarát sajtó és az arctalan helyi trollsajtó egyre hangosabbra tekert marketing-hangszórói nem tudják elhallgattatni a polgárok hangját. A tényeket nélkülöző városházi szövegelésekkel szemben egyre nyilvánvalóbb a polgárok által felismert valóság.

A  fentiekből is látszik, mind többször – meglehetősen keresetlen szavakkal – visszajeleznek a váci lakosok, hogy

nem attól tűnnek majd el útjainkról a kátyúk, ha azt csak megírja Matkovich Ilona a Facebook-on, hanem ha azokat valóban be is tömeti.