JUHÁSZ BÉLA EGY MOMENTUMOS VIDEÓBAN GYURCSÁNYI SZÍNVONALON USZÍTOTT A KÜLHONI MAGYAROK ELLEN

A Momentum Mozgalom váci szervezetének egy azóta eltávolított videójára hívta fel a figyelmet a PestiSrácok, amelyben nem kevesebbet állított Juhász Béla Róbert, a párt váci országgyűlésiképviselő-jelöltje, hogy „Erdély fontosabb a Fidesznek, mint Magyarország”, mindezt azzal a szürreális párhuzammal igyekezett alátámasztani, hogy azért romosak Vác épületei, mert a kormány ezek felújítása helyett a határon túliaknak adja a pénzt.

Ha valakinek ismerős egy ilyen gondolatmenet, az nem a véletlen műve, hiszen

Gyurcsány Ferenc is ugyanebben a stílusban próbálja egymásra uszítani az anyaországi és a külhoni magyarokat.

Hiába a videó törlése, azért ezek nem olyan eszmék, ami mellett érdemes szó nélkül elmenni. A PestiSrácok nem is ment el.

A lap rögzítette, hogy a videómegosztón közzétett két és fél perces anyagban Juhász Béla két épülettel, egy elhagyatott házzal és egy „elhanyagolt állapotban lévő” templommal igyekezett demonstrálni, hogy milyen borzasztó állapotok uralkodnak Vácott. A magát „igazmondó Juhásznak” nevező férfiútól a videóból még azt is megtudtuk, hogy ugyan a kormánynak szándékában áll felújítani a belváros épületeit, de majd csak 2031-ben. Megkérdezte, miért csak akkor? Hát persze, a határon túli magyarok miatt!

A Fidesz kormány 2,5 milliárdos támogatást adott a székelyudvarhelyi katolikus egyháznak épületfelújításra. Nem 2031-ben, mint Vácnak, hanem most azonnal. Ez vajon nem azt mutatja, hogy Erdély fontosabb a Fidesznek, mint Magyarország?

– teszi fel a milliós kérdést Juhász, aki hozzáteszi: mindezt a magyarok adóforintjaiból finanszírozza a kormány. A képviselő-jelölt nem rest tovább hergelni a videót nézőket azzal, hogy „a román GDP tavaly több mint a kétszerese volt a hazainak”, majd levonni a „nagy következtetést”, miszerint:

Már a románok is jobban élnek, mint mi, akkor meg miért nem a magyar városok műemlékeit újítjuk fel?

Mivel a Momentumtól nem idegen ez az uszítás, képesek voltak a romániai magyar pártokkal szemben román „testvérpártnak” kampányolni immár több alkalommal, így joggal érdemlik ki ezt a neten kerengő szarkasztikus mémet: