FEHÉR ZSOLT ÉS A VÁCI JOBBIK „ORRBEFOGVA” CSATLAKOZOTT A BALOLDALHOZ

Egyik olvasónk tett közzé a Facebook-on egy állásfoglalást, amelyet Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnöke írt a tagságnak 2018 decemberében. Az írás stílusa szerint bő két évvel ezelőtt még valamennyire emlékezett a Jobbik eredeti elveire, talán ez az állásfoglalás megírása lehetett egy fontos szög az egykor konzervatív párt koporsójába. Idézzük: „..arra jutottunk, hogy orr befogva is, de csatlakozunk a váci tüntetéshez.”

A váci Jobbik állásfoglalásának előzményei közé tartozik, hogy a Jobbik által hirdetett kormányváltó hangulat 2018 áprilisában a Fidesz-KDNP harmadik kétharmadához vezetett. Ennek helyi aspektusa, hogy a magát a váci körzet „legesélyesebb ellenzéki jelöltje”-ként definiáló Fehér Zsolt szűk 26%-ot kapott a választóktól. Ez a katasztrofális eredmény a néppártosodás során szétesett váci Jobbik szervezetnek újabb csapás volt, gyakorlatilag az aktív tagság otthagyta a pártot.

Ebben az állapotában érte a váci Jobbikot is a magyar ellenzék következő témájaként megtalált, általuk „rabszolgatörvény”-ként hivatkozott törvénymódosítás. Országos hisztihullámmal próbálta a témát megragadni a választásokon szétvert ellenzék, tüntetéseket szerveztek. A váci baloldal karácsony előtt néhány nappal próbált demonstrálni, az esemény ellenzéki mértékkel óriási mozgósító erővel bírt, körülbelül száz vácit érdekelt a harmincháromezer lakosból.

A baloldali tüntetéshez Fehér Zsolt is csatlakozott, a nyilvánosságra került állásfoglalásával részvételre ösztönözte pártja maradványait.

Ezt követően felszólítja a váci Jobbik tagságot, hogy fogják be az orrukat és vegyenek részt a bal oldal által szervezett tüntetésen.

2018. dec. 18. 13:52, Fehér Zsolt, feher.zsolt@jobbik.hu

„Sziasztok!
Holnapra, azaz szerda este 7–8 óra között rabszolgatörvény-ellenes demonstrációt hirdettek Vácra, a Széchenyi utca–Görgey utca sarkára (Tizes ABC mellé) a balosok. Több százan jeleztek vissza az eseményre, ahogy a résztvevőket nézem, elég sok az olyan, aki idén a Jobbikra szavazott. Kész helyzet előtt állunk, ezért gyors kupaktanácsot kellett tartanunk, mi legyen?
Higgyétek el, nehéz döntés volt. Sok-sok jobbikos véleményét kikérve (Szegedtől Békéscsabán át Dunakesziig és Vácig) arra jutottunk, hogyha orrbefogva is, de csatlakozunk a váci tüntetéshez. Két vélemény viaskodott bennem is. Egyrészt nem szeretnék eszmei közösséget vállalni jó néhány olyan baloldali politikussal, akik holnap meg fognak jelenni. Másrészt meg, ha kimaradunk belőle, ujjal fognak ránk mutogatni, hogy látjátok, a Jobbik nem áll ki a munkavállalókért. Így nem indulhatunk neki a jövő évi két választásnak, mert „kimaradunk a szaknévsorból”. Mi nem engedhetjük át az utcát, nem engedhetjük meg, hogy a baloldali szereplők kisajátítsák maguknak az ellenzékiséget, a korrupt Orbán-rezsim bírálatát.
A Fidesz-hívők véleménye már rég nem érdekel, elég régen kapjuk tőlük a támadást. Nem kell megfelelnünk nekik, úgysem számíthatunk semmi jóra részükről.
Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy holnapi részvételünk nem jelent közösködést, nem jelent összeborulást baloldali pártokkal. Egyedül ez a közös cél, a közös ügy, a rabszolgatörvény elleni fellépés számít, függetlenül a politika koordinátarendszerében elfoglalt helyünktől. 2006-ban is az igazságtalanság ellen küzdöttünk és most is azt tesszük.
Fentiekre tekintettel ott leszünk a demonstráción két jobbikos zászlónk alatt. Nem a balosokkal, hanem a magyar dolgozókért. Nagyjából 5 perc felszólalási lehetőség adott számunkra is. Gyertek el, találkozzunk szerda este 7-kor a Tízesnél! Mutassuk meg. hogy itt vagyunk, harcolunk! Mutassunk erőt!”

Büdösnek tartotta a baloldalt. Ez volt 2018 decemberében, ezt követően rövid úton beállt az általa korábban büdösnek titulált váci baloldal soraiba. (Tisztelt Képviselő Úr! Két éve be van fogva az orra? Ne csodálkozzon, hogy megfullad a pártja!)

Külön kiemelnénk az írás második felét, ahol így fogalmaz:

„Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy holnapi részvételünk nem jelent közösködést, nem jelent összeborulást a baloldali pártokkal.”

Ezek – mai szemmel – különösen pikáns mondatok, hiszen kevesebb, mint egy év kellett neki ahhoz, hogy a váci Jobbikot bekormányozza a baloldali szivárványkoalícióba.

A választást követően pedig hagyta, hogy nyilvánosan megalázza Matkovich Ilona és Ferjancsics László azzal, hogy három jobbikos mandátum megszerzése ellenére se kapott alpolgármesteri helyet a Jobbik váci szervezete.

Azóta is behódolva szolgálja a váci városvezetést, bár a három Jobbik mandátummal bármikor kialkudhatna számára fontos döntéseket, de egy elvtelen megélhetési politikus már megelégszik a különböző tiszteletdíjakkal, melyeket az önkormányzattól és különböző önkormányzati cégektől és szervezetektől kap.

Kettőskeresztből hashtag, nemzeti trikolórból szivárványkoalíció, szélsőjobból szélsőbal. Ez a Jobbik története, ami mára, a DK fiókszervezeteként ilyen uszító, feszülettel gúnyolódó képposztokat oszt meg Gyurcsányék utasítására. Világos üzenet, hogy ki az ellenzék főnöke.

Csodálkoznunk azonban nem érdemes: a Jobbik az országos politikában se követi már korábbi elveit, a hetekben a párt vezetője Gyurcsány Ferenccel közösen jelentette be az összeborulást.

Egy végstádiumú, elvtelen politikai formáció kisstílű helyi politikusaitól se vár el túl sokat: a hatalomért bármit megtesznek, hűen szolgálva a baloldal érdekeit.

***

FEHÉR ZSOLT KOMMENTÁRJA

Alkalomadtán felhívják figyelmem, hogy a tervezett cikkükben is kihangsúlyozott jelentéktelenségem/jelentéktelenségünk dacára milyen gyakran írnak rólam/rólunk portáljukon. A nyilvánvaló tárgyi tévedések és vágy vezérelt gondolatok ellenére olyan, az Önök szempontjából tökéletes írásnak gondolom, amely ezekben a savanyodó narancsos időkben maradéktalanul alkalmas a lájkokért vívott hangulatkeltésre.

Talán egyszer helyreáll a világ rendje és nem a mesterségesen szított jobb- és baloldali szembenállás fog dominálni, hanem a politikai gyűlöletgyárak működését negligáló magyarság összetartó ereje. Adja Isten, hogy mindannyian felnőjünk e feladathoz!

Fehér Zsolt szidalmazása vigyázz, kész, rajt, kezdődhet!

***

Megköszönve  Fehér Zsolt úr válaszát, lerögzítenénk, hogy május óta ez volt az első eset, hogy az Összefogás bármelyik képviselője válaszolt volna lapunknak.