MOKÁNSZKY ZOLTÁN: ILYEN GYENGE KÉPVISELŐ-TESTÜLET MÉG NEM VOLT VÁC TÖRTÉNETÉBEN A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA – VÁCUP VIDEÓ

Megkértük Vác ismert közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. A VácUp című interjúsorozatunk következő nyilatkozója Mokánszky Zoltán, kormánypárti önkormányzati képviselő.

A beszélgetést teljes egészében pénteken közöljük, de addig idézzük néhány váci városháza eddigi munkáját értékelő gondolatát:

„A tanácsi rendszerben is ettől sokkal komolyabb szakmai munka folyt, mint ami most folyik itt a Városházán.”

„Semmibe nem vonnak be minket, nem kérik ki a véleményünket, de még ha ki is kérnék, akkor is nem foglalkoznak vele, amit ők eldöntöttek, azt végrehajtják, mi pedig nem tudunk mást csinálni a többi váci polgárral egyetemben, csak szemlélői vagyunk a dolgoknak.”

„A kormánypártra mutogat, és nyilván ez nagyon jól hangzik, mert lehet vele feszültséget kelteni, lehet hangulatot kelteni, lehet a kormányra mutogatni, de a kormány – még egyszer mondom – próbál segíteni, de úgy, hogyha a városvezetés ellenáll, így nagyon nehéz.”

„Ahhoz, hogy valamit jól eladjanak, egy jó sajtós kell hozzá, meg jó kommunikáció. Ennyi. És úgy látom, ez a kettő van meg náluk, a jó sajtó meg a kommunikáció.”

„Eddig ez a városvezetés még Vác városért semmi olyat nem tett, ami növelte volna Vác város vagyonát, vagy szebbé tette volna Vác városát.”

„Számon lesz rajtuk kérve az a közel nyolcvan ígéret, amit ők a kampány során megfogalmaztak az emberek felé.”

További részleteket innen ismerhetnek meg: