AZ ARCNÉLKÜLI EMBER – A VÁCI HÍRLAP MÖGÖTT MEGHÚZÓDÓ NAGY ISMERETLEN VAJON KI LEHET?

Egy, csupán 1277 követővel rendelkező, régebben jobb napokat látott, rangos váci újság nevét elbitorló, helyi, amolyan rendkívül agresszív internetes „lap”-ról a városban jelenleg senki sem tudja, hogy vajon ki szerkeszti azt, és hogy zömében álnéven kik kommentálhatnak oda?

A tartalmát tekintve – egy olyan közösségi életünk kútvizét mérgező szellemiségű, látszólag helyi ügyekkel foglalkozó, de valójában csak egy személy érdekében álló „újságról” van szó, amelynek szemmel láthatóan fő profilja nem más, mint csak a lejáratás, a karaktergyilkosság, a váci (jobboldali) politikai személyiségek „kilövetése”.

Mindezek mögött egy ismeretlen, Arcnélküli Ember áll, akiről lassan itt lenne az ideje, hogy politikai oldaltól függetlenül a normálisak közössége végre lerántsa a leplet.

A napokban egy újra meghallgatott, Haumann Péter zseniális előadásában elhangzó, réges-régi Omega dal emlékeztetett erre a magát megmutatni sohasem akaró, de mégis rendkívül kártékony személyre, aki – szinte a rendszerváltás kezdete óta – vélhetően már számos helyi sajtó mögött megbújt, mindig csak névtelenül, arctalanul. Maga sohasem vesz részt a közösségi párbeszédekben, hanem csupán mindig álneveken szokott hozzászólni a váci ügyekhez, s ott lapul rejtőzködve szinte minden egyes váci Facebook-csoportban.

Amit egészen biztosan sejthetünk róla, hogy egy olyan politikai túlélőről lehet szó, akit erkölcsi skrupulusok sohasem gátoltak, mert szociopátiás önérdeke, politikai kamélonsága, ingyenélő politikai magatartása évtizedek óta folyamatosan biztosította számára azt a parazita életmódot, amely mindig lehetővé tette számára a közösség vagyonából való megélhetését.

Egyelőre ismerjük meg őt e dalból, valamint azokból az álnevekből, akik a feltételezésünk szerint ugyanazt a nemeiben is eltévelyedő személyt fedik el, akik egymással is gyakran szoktak társalogni, amelyeken keresztül közvéleményt próbál befolyásolni a váci közösségi fórumokon.

Kérjük, figyeljék a jövőben e párbeszédeket, mert feltehetően ő a Váci Arcnélküli Ember:

  • henrik navarra
  • hámori jenci
  • farkas laura
  • keresztesi gabi
  • ember jános
  • lisbeth zsuzsa tóth
  • magyar bálint
  • újvariné erzsébet
  • kurdi istván

***

Omega: Az arcnélküli ember

Az arcnélküli ember mindenre kész
A gúnyos tükörképpel bátran szembenéz
Nem veszíthet semmit, hisz még arca sincs
S nem tudod, kié a féltve őrzött kincs

Az arcnélküli ember ma még jóbarát
De játszi könnyedséggel köpönyeget vált
Pecsétes papírok mögé bújik el
Minden nap egy másik álarcot visel

Az arcnélküli ember sötét lelke mély
Tőle származik a névtelen levél
Gyűlöl minden arcot s minden nagy nevet
Ha rájössz erre, könnyen felismerheted