KOMOLY SZAKEMBERHIÁNYBAN SZENVED EZ AZ ÖNKORMÁNYZAT – DR. BÓTH JÁNOS VÁCUP NYILATKOZATA

Megkértük Vác ismert közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. A VácUp című interjúsorozatunk következő nyilatkozója dr. Bóth János, mérnök-közgazdász, városunk egykori polgármestere volt.

Dr. Bóth János nős, egy gyermek édesapja, akinek négy unokája van, jelenleg Vácon élő nyugdíjas.  A rendszerváltáskor váci tanácselnök, majd 30 évig egyéni önkormányzati képviselő volt. 2002-2010 között MSZP-s országgyűlési képviselőként, majd polgármesterként szolgálta a váci közösséget. Jelenleg pártonkívüli, több civil szervezet tagja.

A volt városi elöljárónk néhány, figyelemre méltó, a váci városháza eddigi munkáját értékelő gondolatát közöljük:

„Mindig elmondják, hogy milyen sok jó emberük van, és mindenhez értenek, azt gondolom, hogy komoly szakemberhiányban szenved ez az önkormányzat. (…) 83 ígéret vagy vállalás volt, az én megítélésem szerint ebből 69-ben nem történt semmi. (…) Úgy látom, hogy képtelenek a konszolidációra, és emiatt egyébként az önkormányzaton belüli úgymond meghirdetett béke, amíg ez fennáll, az nem fog létrejönni. (…) Lényegében az ellenzéket negligálták, és aki az ellenzéket negligálja, az a demokráciát is negligálja. (…) Hát ugye ők azzal kampányoltak – a mostani garnitúra –, hogy ők ezt teljesen másképp fogják csinálni. Nem csinálják másképp! (…) Ha 2022-ben egy rendszerváltás lesz, és az is úgy fog működni, mint ahogy Vácott az Összefogás, akkor megette a fene az egészet.”