NIEDERMÜLLER UTÁN TORDAI IS „KÉPZŐDMÉNYEZETT”

Szabó Tímea hangos műfelháborodott posztot írt, amiért Orbán Viktor az asszonyság szót használta Karikó Katalin kapcsán, amikor a miniszterelnök méltatta a kutató eredményeit és büszke volt arra, hogy magyarok (is) fejlesztették ki a koronavírus elleni vakcinát. De a baloldali politikus szerint egy nőre az asszonyság kifejezést használni kényúri, lekicsinylő, középkori és kíméletlen. Pedig, hát, a nagykörúton kívüli világban, meg a magyar irodalomban sem kevesen használják olykor-olykor ezt a kifejezést, egyáltalán nem bántóan. De vajon hogy áll Szabó Tímea érzékenysége akkor, amikor saját párttársa úgy beszél egy nőről, mint „képződmény”?

Szabó Tímea párttársa, Tordai Bence az ATV élő műsorában képződménynek nevezte Handó Tündét. Ez még a jobboldalinak nem mondható, de az emberi minimumot elváró műsorvezető tűréshatárán is túl volt, és rögtön helyretette, hogy „egy hölgyről beszélünk”. Szabó Tímeát ez nem zavarja? Az asszonyság sértő, a képződmény viszont rendjén van? Vagy már az sértő, ha egy jobboldali egyáltalán beszélni mer, de az mindig rendben van, amit egy baloldali mond?

Az asszonyság kifejezést használta Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Babits Mihály, Krúdy Gyula, Kazinczy Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, több népének, de még a liberális Konrád György is, míg a képződményt eddig csak Niedermüller Péter (némileg szerényebb irodalmi értékkel).

Kedves Szabó Tímea, ne mérjen kettős mércével, mondja el véleményét saját párttársáról is!