MOKÁNSZKY ZOLTÁN KÖLTSÉGVETÉSI JAVASLATAI A KÖRZETE INFRASTRUKTURÁLIS FEJLŐDÉSÉÉRT

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület!

A 2021. évi önkormányzati költségvetésbe kérem az alábbi tételeket betervezni.

Javaslataim a következők:

1.

Újhegyi úton, a Zeke utcánál kijelölt gyalogos-átkelőhely kialakítása, a megnövekedett forgalom miatt, melynek becsült költsége 450.000 forint.

2.

Sirály utcai óvoda előtti szakasz kiszélesítése. A Sirály utcai óvoda előtti útszakaszon a bal oldalon parkoló személygépkocsik mellett a teherautók (például szemétszállító tgk) nem férnek el, s ezért a jobb oldali szegélyre kényszerülnek felhajtani, ami által a zöld sáv egy része megrongálódott. Javaslom, illetve kérem, hogy az óvoda előtt 72 méter hosszban 0,5 méter útszélesítésre kerüljön sor a kiemelt szegély áthelyezésével, melynek becsült költsége 1,7 millió forint.

3.

Rigó utca 2-6. szám előtti kb. 500 m2 nagyságú aszfaltparkoló újraaszfaltozása, melynek várható költsége 4,5 millió forint.

4.

A Virág utcai játszótér körbekerítése a megnövekedett autóforgalom miatt, mely 150 fm, melynek várható költsége 4,1 millió forint. A Lajostelepen élők, amennyiben ezt a beruházást támogatja a képviselő-testület, és ha az önkormányzat biztosítja az anyagot, akkor az itt élők társadalmi munkában vállalják a megépítést, ezzel is csökkentve a költségeket. Így 2 millió forintra csökkenhetnének a költségek.

5.

Újhegyi út – Harkály utca – Sirály utca – Fácán utca által körülvett parkban szintén a játszótér három oldalának bekerítése, mely 70 fm, melynek várható költsége 2 millió forint.

6.

Újhegyi út – Harkály utca – Sirály utca – Rigó utca által körülvett parkban egy darab csúszda és egy darab rugós játszóeszköz kihelyezése, melynek várható költsége 0,8 millió forint.

Mokánszky Zoltán
7. vk. képviselő

***

Határozati javaslat

1./ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy rendelje meg az Újhegyi úton, a Zeke utcánál egy kijelölt gyalogos-átkelőhely kialakítását, és tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.
2./ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy kérjen árajánlatot a Sirály utcai óvoda előtti útszakasz kiszélesítésére és tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.
3./ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy kérjen árajánlatot a Rigó utca 2-6. szám előtti aszfaltparkoló újra aszfaltozására és tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.
4./ Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy kérjen árajánlatot a Virág utcai játszótér kerítés építésére és tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.
5. / Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy Újhegyi út – Harkály utca – Sirály utca – Fácán utca által körbevett játszótér kerítés építését tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.
6. / Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület felkéri a Műszaki Osztályt, hogy Újhegyi út – Harkály utca – Sirály utca – Rigó utca által körülvett parkban egy darab csúszda és egy darab rugós játszóeszköz beszerzését tervezze be a 2021. évi költségvetésbe.

Határidő: 2021. január 31. Felelős: Műszaki Osztály osztályvezető