DR. MANNINGER PÉTER JAVASLATA A VÁCIAK EGÉSZSÉGÉÉRT

Matkovich Ilona az év elején megszólította levélben mindegyik váci képviselőt, hogy adják le a 2021-es költségvetési terveiket. E levelét – szinte már bevett gyakorlatként – a képviselőkhöz megint csak pénteken juttatta el, és keddet adott meg leadási határidőként. Újra megalázóan rövid időt kaptak a döntéshozók egy olyan horderejű kérdés átgondolása, mint az idei költségvetés. Az egyik kormánypárti képviselő, Dr. Manninger Péter elküldte szerkesztőségünkbe a javaslatát, mint nyílt levelet, hiszen módosító javaslata megvalósulása esetén akár életeket is menthet e terve.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Javaslatom, a 2021-es költségvetéshez a következőket:

1.
10.000.000 Ft biztosítása az egészségügyi alapellátás támogatására, pontosabban a minimum feltételek biztosításának támogatására. Ez részben 5.000.000 Ft erejéig pótolná a tavalyi évben erről a sorról átütemezett összeget, másrészt biztosítaná az idei támogatás lehetőségét.

A döntés helyes és időszerű volt az adott pillanatban, azonban hosszútávon mégis azt gondolom, hogy az egészségügyi vészhelyzet adta problémákat, nem az egészségügyre szánt keretből kell finanszírozni. Különös tekintettel arra, hogy az egészségügyi alapellátásra nehezedő terhek, vitathatatlanok a vírusjárvány idején, tehát jelenleg is.

2.
A Damjanich tér területére, ingyenes, nyilvános WIFI biztosítása. Ezt az összeget pontosan megadni nem tudom, de nagyságrendileg 2–3.000.000 Ft biztosítása elegendő lehet.

Amennyiben a tervezés fázisában is meg kell jelölni forrást, akkor arra az elővásárlási jog biztosítása sort kívánom megjelölni!

Kérem a fentiek beépítését a 2021-es költségvetésbe!

Tisztelettel:
dr. Manninger Péter