EGY LAKCÍMEN ÉL AZ ADÓELKERÜLŐ ÉS AZ ADÓFELDERÍTŐ

Lelkes István, a Matkovich Ilonával azonos lakcím alatt élő vállalkozó továbbra se került le az államnak tartósan köztartozást felhalmozók listájáról, miközben a polgármester asszony hitet tett az adófelderítés mellett, mielőtt ő maga egykor „okosban” eltüntette Romániában a bedőlt cégét.

Számos nyilvános adatbázist vezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelynek a legtöbbjére nem szerencsés felkerülni. A bedőlt üzletek, és az ezek mögött álló üzletemberek – ha a közhatalom közelében vannak – joggal töltik el aggodalommal a választópolgárokat, lapunkat csak ennyiben érdekli egy magánember köztartozása.

A Matkovich Ilonához közeli ingatlanvállalkozó, Lelkes István, több mint 10 millió forint adósságot görget maga előtt a NAV felé immár 180 napon túl. (Valójában régebben, de a NAV így tartja számon a notórius tartozókat. E lista mindenki által elérhető.)

A 2020. október 21-én frissített NAV-lista alapján

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Lelkes István vállalkozó évek óta tartja a helyét az állam felé stabilan a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozókat rögzítő NAV-listán.

Ez a helyzet nem változott a tavaly februári, májusi, szeptemberi híradásunk óta sem.