„ÉRTHETŐBB TÁJÉKOZTATÁST FOGUNK KÉSZÍTENI….” – OLVASÓI LEVÉL

A „MATKOVICH ILONA A VÁCI POLGÁROK SARCOLÁSÁNAK ÚJ NEVET ADOTT: ADÓFELDERÍTÉS” című írásunkban olvasható, nem az adóval és annak tapintatlan kivetésével van a gond a Naszály-hegyieknél, hanem a TÁJÉKOZTATÁSSAL polgármesteri gondolat megihlette olvasónkat, s most szíves hozzájárulásával lapunkban is közöljük, mit írt e tótágast állt közéletünk paródiájaként.  

***

Sigray István ezt a tájékoztató javaslatot tanácsolja

Kicsit csodálkoztam, hogy a 110 ezres csekk kipostázása után mire föl az érthetőbb tájékoztatás, de aztán eszembe jutott Örkény István, és ekként előre is bocsánatot kérve az adó által sújtottaktól (és persze Örkénytől, akit nyilván nem lehet utolérni), az abszurditásra muszáj reagálnom egy ahhoz illő tájékoztató javaslattal:

Tisztelt Külterületi Állampolgár!

Az Ön számára megküldött 110 ezer forintos csekk kapcsán tájékoztatom Önöket, hogy a csekken szereplő összeget Ön Magyarország bármelyik postahivatalában befizetheti. Ez azt jelenti, hogy amennyiben példának okáért éppen Baktalórántháza postahivatala előtt áll, a befizetést ott is megteheti, tehát nem kell feltétlenül váci postahivatalt felkeresnie.

Sajnos a Karibi-szigetekről a befizetés már nem ilyen egyszerű, az onnan való befizetéshez javasoljuk az internetes átutalás lehetőségét. Ez esetben azonban nagyon fontos, hogy a Megbízóazonosító (Befizetőazonosító) rovat, illetve a Közlemény rovat tartalmát beírja az átutalás közleményébe, mert enélkül a pénze csak késve, vagy egyáltalán nem kerül rá az egyenlegére a szolgáltatónál, azaz nálunk.

Amennyiben a postahivatalban történő befizetés mellett dönt, a nevezett száztízezer forintot kifizetheti készpénzben. E kifizetéshez leginkább javasolt mód az öt húszezer forintossal és egy tízezer forintossal való fizetés, de tapasztalataink szerint a postahivatalok rendkívül rugalmasak, és a nevezett összeget más formában is elfogadják.

Lehetőség van a postahivatalban bankkártyával való fizetésre is. Ez esetben jó tanácsként javasoljuk, hogy előtte ellenőrizzék bankszámlájuk egyenlegét, és az ún. napi limitet is. Nagyon sok embernél százezer forint a napi limit!

Okulva eddigi hibáinkból, a jövő évben is mellékeljük kis tájékoztatónkat a kommunális adó csekkje mellé. Ez ügyben várjuk megtisztelő javaslataikat!

Végezetül, kissé megkésve kívánunk Önöknek szép karácsonyt és boldog új évet!”

a szerző egyetemi oktató