PÉNZTELENSÉGRE HIVATKOZIK ISMÉT AZ 1,6 MILLIÓS JUTALMAT MAGÁNAK OSZTÓ MOMENTUMOS POLGÁRMESTER

Tegnap nagy bejelentésnek lehettünk tanúi: Sződliget csatlakozik a Szabad Városok kezdeményezéséhez. Ennek értelmében Juhász Béla momentumos polgármester december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolja a főtéri díszkivilágítást. Ezzel kívánják felhívni a lakosság figyelmét az önkormányzat által biztosított közszolgáltatások fontosságára. Juhász szerint e lépéssel nyomatékosítani tudják azt a követelést, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló döntését. Szerinte ez az önkormányzatok kivégzését is jelenti.

Újabb hazugság az igazmondó Juhásztól

Bár lényegében nem érintik az iparűzési adóval kapcsolatos módosítások:

bár az ipa mindenhol a felére csökken, de a 25 ezer alatti települések kompenzációt kapnak, a felettiek pedig egyedi megállapodás szerint egyezhetnek meg a kormánnyal. A kisebb településeknek, mint ahogy Sződliget esetében is, a kormány támogatást ígért.

De mit is várhatunk egy olyan polgármestertől, aki egyik héten Fekete-Győr András Momentumos pártelnökkel élő közvetítésben hazudja, hogy az utolsó tartalékait éli fel az önkormányzat.

Másik héten pedig önhatalmúlag megszavaz saját magának 1.6 milliós jutalmat a koronavírus-járvány helyzetben tett megfeszített munkájáért, mellyel sikeresen beverekedte magát az országos hírekbe is, még a kormánypárti elfogultsággal nem vádolható index.hu is cikkezett elég hosszasan Juhászról. Azóta sem tudjuk, hogy melyik civilszervezetnek és mikor szándékozik átutalni a botrány kirobbanása után a fenti összeget.

Miután lebukott az önhatalmúlag megszavazott jutalmával, sajtónyilvános eseményen átadott egy 214 millió Ft értékű sződligeti iskolabővítést, melyet a magyar kormány finanszírozott.

Itt azonban nem említette meg, hogy a nagy értékű beruházásra kapott pénzt is elvonásnak értelmezi-e polgármesterként?

Ha belegondolunk, a kijárási korlátozások miatt mindenki csodájára járhat az összesen egy óra időtartam erejéig a sötétségbe boruló sződligeti főtér díszkivilágítás lekapcsolásának.

Mivel Sződligeten 1.6 millió forint tartalék megbújik a polgármesteri jutalmakra, illetve a magyar kormánytól ugyanúgy kap több száz millió értékű pályázatokra pénzt, ezért a települést nem érintő intézkedések ellen nem igazán látni értelmét az akciónak.

Ebből látható, hogy Juhász Béla momentumos polgármester ok nélkül hivatkozik pénztelenségre és újabb hazugságokat terjeszt a sződligeti lakosság körében.