A KÖSZÖNET KIFEJEZÉSEKÉNT AZ AJÁNDÉKOZÁS SEM MARADHATOTT EL – TUDÓSÍTÁS EGY KARÁCSONYI KÓRHÁZI SAJTÓESEMÉNYRŐL

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Fodor Attila a CBA kereskedelmi lánc kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóra hívta csütörtökön a helyi médiát, hogy beszámoljanak a váci olvasóinknak arról, hogy ajándékcsomagot kívánnak átadni a kórház dolgozóinak, akiknek ezzel a jelképes gesztussal igyekeznek megköszönni e nehéz időkben az állhatatos munkájukat, kitartásukat. 

 

Rétvári Bence országgyűlési képviselő

Köszönet az egészségügyben dolgozók felé, csak hálánkat tudjuk kifejezni! A köszönet kifejezése: az ajándékozás nem maradhat el.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, Fodor Attila a CBA kereskedelmi lánc kommunikációs igazgatója – Fotó: VácOnline

Most a kórház előtt állunk, a felajánlott ajándékok és a csomagok hamarosan bekerülnek a kórház területére. Azok felé fejezzük most ki a köszönetünket, akik majd akkor,  24-én vagy 25-én, amikor mi családi körben a karácsonyt ünnepeljük, ők akkor is azért fognak dolgozni, hogy azok a honfitársaink, akik betegágyon fekszenek, kórházi ápolásra szorulnak, és súlyosabb tüneteik vannak, meggyógyulhassanak és a következő karácsonyt már velünk, a szeretteik körében ünnepelhessék.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő – Fotó: VácOnline

Köszönjük, hogy ebben a nehéz esztendőben kitartottak, ha összehasonlítjuk az ő teljesítményüket a nálunk sokkal gazdagabb országokéval, ahhoz képest is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, nagyon sok ember egészségét tudták megvédeni, helyreállítani.

Ez egy kicsi jelkép, amit most így át tudunk nyújtani, de komoly segítség a CBA-tól, nekik is köszönet, reméljük, hogy azt a megbecsülést, amit ki szeretnénk fejezni, benne lesz ebben a kis csomagban,

köszönet az ápolóknak, orvosoknak, és a kórház minden dolgozójának.

 

Fodor Attila a CBA kereskedelmi lánc kommunikációs igazgatója

A koronavírus-járvány elleni küzdelem már március óta tart és ez a hosszú idő komoly energiákat emésztett fel, mind pszichikailag, mind fizikailag.  A váci kórház minden egészségügyi dolgozója, a főigazgató asszony vezetésével szervezetten tudták felvenni a harcot a koronavírussal szemben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a térség lakossága a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át ezt a nehéz időszakot.

Fodor Attila a CBA kereskedelmi lánc kommunikációs igazgatója – Fotó: VácOnline

Ezért nagy köszönet illeti főigazgató asszonyt és valamennyi egészségügyi dolgozót, akik éjt nappallá téve a mi biztonságunkért és felépülésünkért dolgoztak. Fontosnak tartjuk, hogy magunk eszközeivel kifejezzük nagyrabecsülésünket és tiszteletünket és ezzel a szerény csomaggal szeretnénk hálánkat kifejezni. Ebben a térségben BUDACONSUM KFT.,  mint partnerünk működteti az egységeket, nagy segítségünkre van abban, hogy a cég kivegye a helyi közösségek támogatásból mindig a részét. A kórház dolgozóinak a koronavírus-járvány alatt folyamatosan gyümölcsszállítmányokat juttatott annak érdekében, hogy minél nagyobb erővel tudják ellátni a feladatukat, vitaminpótláshoz jussanak hozzá.

Természetes, hogy karácsony alkalmával is folytatjuk az elmúlt évben elkezdett hagyományokat. Köszönet mindenki felé, aki a frontvonalban küzd a járvány leküzdéséért.

 

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos

Rendhagyó ez az idei év, nemcsak azért, mert a koronavírus járvány felülírt számtalan dolgot, nemcsak a kórházban, hazánkban, hanem a nagyvilágban is. Ebben az évben lett 50 éves a kórházunk.

Nyilván készültünk egy rendezvény-sorozattal, de hogy méltóképp tudjuk megünnepelni, ezért a következő évre halasztjuk az ünneplést. Bízunk benne, hogy a tervek, ötletek megvalósulhatnak. A szokásos ünneplést az ismert okok miatt nem tudjuk most megtartani.

Nem is szavakat, inkább érzéseket szeretnék most megosztani önökkel, hisz az egyéni köszöntések kis csoportokban a kórházban már lezajlottak és írott formában is majd összefoglaljuk az évértékelőt.

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos – Fotó: VácOnline

Ha egy szóval tudnám kifejezni, hogy mi jelentette a legnagyobb nehézséget a 2020-as évben a váci kórház életében, az a bizonytalanság, amit a járvány okozott. A bizonytalanság egy olyan fajta alkalmazkodást várt el mindenkitől, amely teljesen átírta a mindennapokat, a gondolkodási kereteinket, hihetetlen erőfeszítés volt, hogy ebben a bizonytalanságban meg tudjunk hozni racionális döntéseket, mind a kórház vezetésében, mind az ágy mellett.

Azok a kollégák, akik helyszínül a kórházat választják hivatásuknak, vállalják azt, hogy a nap minden percében egy érzelmi hullámvasúton ülnek, hiszen a betegellátás folyamán a beteg állapotának változásával, hol örömet, hol fájdalmat, hol küzdést, hol sikert élünk át. Ez az érzelmi hullámvasút a jelen járványhelyzetben még fokozottabb lett, és ezek az érzések társultak a félelemmel, az aggodalommal, a fáradtsággal, a kimerültséggel.

Ha ezek az érzések hangot tudnának adni, akkor azt tudnám mondani, hogy a kórház falain dübörgést kellett volna hallani!

Ehelyett viszont csend van, mert alázattal viselik ezeket az érzéseket, és nem csak a munkatársaknak kell megköszönnöm a helytállást, hanem a kórházban gyógyuló betegeknek és hozzátartózóiknak is, akik vállalták a járvány okozta szigorú szabályokat és türelemmel, megértéssel viselték az új kényszer szülte körülményeket.

Mégis miért tudjuk azt mondani, hogy érdemes küzdeni, az a szolidaritás, melynek tanúi vagyunk tavasz óta, az a társadalmi összefogás, ami megmutatta, hogy a váci kórház dolgozói a térség fontos szereplői, bíznak bennünk, és számítanak a munkánkra.

Köszönöm az adományokat, ajándékokat a civil szervezeteknek, az egyéni adományozóknak, az egyháznak, a cégeknek, akik segítették a munkákat ebben a nehéz időszakban is, hogy elviselhetőbbé tették a munkánkat.

A karácsonyi ajándékok – Fotó: VácOnline

Külön köszönöm a CBA hálózat folyamatos segítségét, hogy a karácsonyfa alá mind a 800 dolgozónak egy szimbolikus ajándék kerüljön.