LÁTLELETET ADOTT EGY VÁCI JOBBIKOS A POLITIKAI „TISZTÁNLÁTÁSÁRÓL”

Fehér Zsolt Álmok és valóság címmel egy gúnyolódó kép kíséretében december 4-én, a közösségi oldalán megjelentetett egy „esszét”, benne annak a reményének adott hangot, hogy a lengyel-magyar tandemet december 10-én jól elkaszálja majd az Európai Unió. Posztjában annak drukkolt, hogy Orbán végképp pórul járjon a hazánk érdekét képviselő tárgyalásokon.

A Matkovich-Fehér párossal ellentétben lapunk nem érzi magát feljogosítva, hogy világpolitikai kérdéseket hozzon be a váci közéletbe, de amiért szóra érdemes mégis ez a „tanulmány”, az maga a jobbikos szerző, aki önszántából engedett betekintést a saját és vélhetően pártja és szövetségesei gondolkodásmódjába, egyúttal emlékeztetett mindenkit arra, hogy miképpen képes ízekre törni valakit a helyi Összefogás politikai darálója.

Itt a poszt, érdemes fellapozni, mert ha nem lenne dedikálva, simán egy szélsőbalos eszmefuttatásnak is vélhetné az olvasó:

Most csak címszavakat idéznénk Magyarország miniszterelnökéről szóló okoskodásából:

  • Európa legcsodálatosabbika, az egész kontinensen ünnepelt Vezér
  • a héroszra tekintő egyszerű fanok, akik vágyálmokat kergetnek
  • kétlem, hogy igazi államférfi lenne
  • egész egyszerűen nem lehet árral szemben kisdolgunkat végezni
  • a gyerekes „szabadságharca” zsákutcába vezet
  • egyáltalán nem ünnepelt világsztár és még csak nem is Közép-Európa, a visegrádi négyek vezetője
  • nem szeretném, hogy a nemzeti gondolatot farizeusok váltsák aprópénzre
  • akar-e valaki keleti típusú despotizmusban élni?
  • végtelen moszkvai panelrengeteg vagy a viszonylagos nyugati jólét?

A magát egykor a nemzetét és annak hitét tisztelőnek feltüntető párt és annak helyi képviselője önkezűleg állította ki a bizonyítványát, hogy ma már hol tart.

A gúnyolódó képpel szemben ma, december 17-én a valóság cáfolta a jobbikos álmokat, ajánljuk figyelmükbe az erről árulkodó alábbi képpárt, amely magáért beszél. (Történelmi magyar siker: az Európai Parlament is hozzájárult a hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap elfogadásához2020. december 17., Origo)

Két magyar politikus a kamerák kereszttüzében: Fehér Zsolt jelenlegi szellemi vezére, Gyurcsány Ferenc posztja, ami alá azt írta: „Kifőzde:)” – Ugyanaznap, december 10-én Orbán Viktor a magyar delegáció irodájában Európa jelenlegi elöljáróit fogadta. Mi úgy látjuk, jól van ez így, ma mindenki a maga pozíciójában a jó helyen áll!

Szemmel láthatóan a váci nemzeti-konzervatív polgári oldal is azon van, hogy a rend Vácon is helyreálljon. Igyekszik rávilágítani arra, hogy a választók is jól lássák, hogy amikor keresni kell az olyan politikai rövidlátók helyét, mint például Fehér Zsolt, akkor majd segítsenek neki megtalálni az őt megilletőt.