RENDBE TETTÉK A KORÁBBAN ÁLTALUK TÖNKRETETT MENETRENDET ÉS MÉG BÜSZKÉK IS RÁ

A városháza szürke eminenciása, a zömében csak a háttérben mesterkedő, magányos  selfmade man az eddigi karrierje során sohasem szeretett a kényesebbnek tűnő városi ügyekkel összepiszkolódni, a politikai túlélése érdekében közismerten mindig igyekezett a kellemetlen döntésektől távol tartani magát. Ferjancsics László alpolgármester most ezúttal mégis jó ötletnek találta, hogy személyesen vigye végig a nyilvánosság előtt a váci buszmenetrend össze-vissza rendezgetésének az ügyét. Úgy tűnik, hogy ezúttal most ráégett e kudarc, mert a megkavart menetrendet a városháza december elején kénytelen volt erős lakossági nyomásra helyreállítani, illetve valamelyest normalizálni.

Fotó: vac.hu

Azért, mondjuk ki, elszánt rátartiság szükségeltetik ahhoz, hogyha valaki mindenféle végzettség, szakértelem hiányában, különösebb lakossági igények felmérése és a hozzáértők tanácsainak megkérdezése nélkül belekezd egy városi buszmenetrend átalakításába. Közlekedésmérnöki szakon és vasutas szakemberek főiskolán, egyetemen tanulják a menetrendkészítés fortélyait. Tudományos dolgozatok témája a menetrendkészítés, íme egy folyamatábra egy közlekedésmérnöki munkából:

„A vasúti menetrendkészítés automatizálásának lehetőségei – TDK dolgozat” – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék

Ferjancsics László július 29-én, amikor még sikerszériának remélte a buszmenetrend igazgatását

A közmeghallgatáson, a közösségi oldalakon, képviselői felszólalásokban (Mokánszky Zoltán) a váci utazóközönség meglehetősen sarkosan bírált. A bosszantó, mindennapi életet nehezítő intézkedések eltörlését december 7-én a városházi sajtó – a szokásos tényeket elkenő stílusában – így kommunikálta: „Az egy hét múlva életbe lépő országos menetrend módosításokkal egy időben a váci buszközlekedésben is további, az utasok által kért módosítások történnek a helyi járatok vonatkozásában.”

Fotó: vac.hu

Mi az egyenesebb beszéd híveiként inkább úgy fogalmaznánk, hogy pár hónapja tönkre vágta az Összefogás háttér embere a busz-menetrendet, és most tettestársaival kegyeskednek elvárni egy kisztihand-ot, amiért legalább néhány részét – a lakossági zúgolódás hatására – helyre tették.

Fotó: vac.hu

***

Itt követhető, hogy a városháza miképpen kommunikálta a menetrendi változásokat:

június 12.
augusztus 19.
augusztus 27.
augusztus 28.
december 7.

Fotó: vac.hu