EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – IGEN, CSAK AZ PÁR KILOMÉTERREL ARRÉBB TALÁLHATÓ

A Váci Városfejlesztő Kft. az önfényező hirdetményekben oly sokszor emlegetett  lombszívó csodagépet kikölcsönzi hétvégenként a környező településeknek, így a helyi lakosság kárára váci tisztítási munkálatok csúsznak el – jelezte szerkesztőségünknek a jelenséget az egyik olvasónk.

Az Újhegyi úti lakótelepen élők hiába várták a lombszívó gépet, mert egy vidéki települést  részesített előnyben Vác városa.

2020. december 12-én, szombaton még 117 kupac lomb várta hiába a kertészet dolgozóit a Petőfi utcában, a Szent Miklós tér egyes járdaszakaszain, ahol még vastagon állt az idei lomb, pont ugyanazokban az utcákban, amelyek tisztaságával kapcsolatban Matkovich Ilona még a képviselősége alatt oly sok kifogást emelt.

Egy vidéki gépbérlés, úgy látszik, háttérbe szorítja még a Damjanich téri tiszti házak előtti parkolókat is, ahol Ferjancsics alpolgármester úr a körzet képviselője. A lakók hiába gyűjtötték össze ott is a lombokat, a gép nem érkezett meg. De így jártak a Rádi út lakói is.

A külterületen élőkre talán még inkább érvényes ez, akik mellett a városból kifelé oly gyorsan elsuhant ez a gép, hogy észre sem vették, pedig ők is várták ezt a lombszívót, hiszen nekik is megígérték az osztrák kisvároshoz méltó rendet.