JUHÁSZ BÉLA ÖNJUTALMAZÁSI BOTRÁNYA UTÁN TOVÁBB HALAD A GYURCSÁNYI ÚTON

Juhász Béla sződligeti Momentumos polgármester kimagyarázhatatlan önjutalmazási ügyéből most egy hamarosan elkészülő kormányzati beruházás bejelentésével próbál kikecmeregni, csakhogy ezzel még mélyebbre ássa magát.

Csakúgy röpködnek a kommentek Juhász Béla önjutalmazási ügyében. A Momentumos polgármester a járványhelyzet közepén adott magának 1,6 milliós jutalmat. Mint kiderült, nem is ez volt az első eset. Megtépázott hírnevét először egy megkésettsége miatt hitelét vesztett nyilatkozattal, legutóbb pedig egy iskolabővítési bejelentéssel próbálta menteni.

Ez utóbbival csak tovább rontott a helyzetén, ugyanis az ügy lényeges körülményeit elfelejtette megemlíteni.

Mik maradtak ki Juhász Béla bejelentéséből?

  • Az iskolabővítés kormányzati támogatásból valósul meg.
  • Az épületet karácsonyra még valószínűleg egy diák sem fogja birtokba venni, mert a tantermek üresek, nincsenek berendezve, az iskolabútorok jövő év elejére várhatók.
  • A képen nem a hivatalos átadó látható, mert még egyes engedélyek hiányoznak az oktatás megkezdéséhez, azok jövő év elejére várhatók.
  • Az épület hivatalos átadójára jövő év elején kerülhet sor, a mostani alkalom inkább a polgármesteri hivatal munkatársainak és meghívottjainak műszaki átadás utáni bejárásának minősül, egyfajta „politikai látványosság”.
  • Az iskola nem önkormányzati, hanem állami fenntartású, így a felújítást is a tankerület végeztette.

A helyben sokak által hangulatembernek tartott Juhász Béla kétségbeesettségét és elvesztett önkontrollját az is mutatja, hogy önmaga is üres iskolai tanterem képét töltötte fel.

A fotón se pad, se szék, de közben arról ír, hogy itt karácsonyra már jöhetnek a diákok. Nagyon akar mondani valamit, ezért észre se veszi, hogy az általa közölt kép cáfolja az általa leírtakat. Mindenkit megelőzve akart szalagot vágni, ezért az se zavarta, hogy a tantermek még üresek, a beruházás nincs teljesen befejezve.

Nem nagyon emlékszünk a hazai politikatörténetben olyan politikusra, aki az iskolai szalagátvágás után üres osztálytermeket „adott volna át”, tábla, padok és székek nélkül a diákoknak. Ez lenne az új Momentumos tempó?

Hogy is mondta Gyurcsány Ferenc: „Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét”. A Momentumos politikus már jól átvette a baloldal vezetőjének gondolkodásmódját.

Egy kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás kapcsán simán elfelejti megemlíteni, hogy az általa „minden pénzt ellopó, az oktatást elhanyagoló” kormány döntött az iskolafejlesztésről és állta többszázmilliós költségeket.

Talán egyszerűbb lett volna, ha Juhász Béla bocsánatot kér, amiért a járvány alatt saját magát jutalmazta meg, és nem hajszolja bele magát egy újabb „Gyurcsányizmusba”.