MAGYARÁZKODIK A SAJÁT MAGÁT JUTALMAZÓ MOMENTUMOS POLGÁRMESTER

Magyarázkodik a sződligeti momentumos polgármester a saját magának odaítélt jutalmával kapcsolatban. A járványhelyzetben kapott felhatalmazással több mint másfél millió forintos jutalmat adott magának november végén – jelenti a HírTv a szombat délutáni oknyomozó adásában, amely a lapunkban megjelenteknek járt utána.

Megkeresésünk után – közli a HírTv – azonban már azt mondta: az összeget átutalja egy civil szervezet számára. A váci Fidelitas elnöke szerint zavarosak az ügy körülményei. Fekete-Győr András szerint

a momentumos polgármesterek „fogukat összeszorítva próbálnak segíteni”. Juhász Béla magán segített 1,6 millió forinttal.

November közepén a Momentum elnökével tartott közös tájékoztatót Sződliget polgármestere. Fekete-Győr András Juhász Béla oldalán a momentumos polgármesterek kiválóságáról beszélt.

„A mi polgármestereink fogukat összeszorítva próbálnak segíteni a helyi védőnőkön bértámogatással például, a helyi lakosságon azáltal, hogy ingyenes vagy kedvezményes teszteket biztosítanak számukra, ingyenes maszkokat osztanak, digitális táblagépet adnak az iskoláknak, ha van rá elég pénzük és a nagy helyzet az, hogy nincs rá elég pénzetek, de még így is tartalékokat felélve segítetek a kormány helyett is azon, hogy az emberek túléljék és átvészeljék a járványt.”

Ahogy azt Fekete-Győr András is mondta, valóban a tartalékokat felélve segített a sződligeti polgármester, nemcsak a polgárokon, de magán is.

A járványhelyzetben kapott felhatalmazással

ugyanis 1 millió 645 ezer forintos jutalmat ítélt meg magának, amit a település idei költségvetésének tartalékából fizettek ki neki

– ezt bizonyítja az erről hozott november 30-i polgármesteri határozat is.

Az ügy kapcsán megkérdeztük Juhász Bélát – szerepel a HírTv adásában –, miért tartotta fontosnak, hogy megjutalmazza saját magát?

A momentumos polgármester megkeresésünkre egy közleménnyel reagált. Ebben azt írta: bár formailag polgármesteri határozat, de tartalmilag a teljes képviselőtestület döntése volt.

Ugyanakkor a polgármester arra is kitért, hogy ezt az összeget haladéktalanul átutalja egy civil szervezet számlájára azzal a megkötéssel, hogy azt csak a vírus elleni védekezésre használhatják fel.

A váci Fidelitas szerint zavarosak az ügy körülményei.

Nem a sződligeti polgármester volt az egyetlen, aki a járványhelyzetet kihasználva döntött a pénzügyekről. A szomszédos Vácon a hivatal épületének felújítására költött a baloldali vezetés tavasszal, miközben 200 embernek nem akartak fizetést adni a járványra hivatkozva – zárta a híradását a HírTv.

***

A JÁRVÁNYHELYZETBEN KAPOTT FELHATALMAZÁSSAL ADOTT MAGÁNAK 1,6 MILLIÓS JUTALMAT A MOMENTUMOS POLGÁRMESTER

A meglehetősen visszás polgármesteri magatartásról a továbbiakban még a további országos lapokban jelenet meg híradás:

ORIGO

MAGYAR NEMZET

NEMZETI INTERNETFIGYELŐ

BEOL