A VÁROSHÁZA NEM AKAR SAJTÓKÉRDÉSEKRE VÁLASZOLNI

Minden újabb sajtókérdéssel felébred a remény, hogy Matkovich Ilona ezúttal válaszolni fog a VácOnline-nak is, így megújult bizakodással tesszük fel újra és újra a sajtókérdéseinket, amelyekkel ezúttal a helyi sajtóról és a városháza kommunikációjáról szóltak. Sajnos, szinte már természetes, hogy ezúttal is semmibe vették a lakosság azon jelentős hányadát, akik a VácOnline-tól értesülnek Vác városával kapcsolatos hírekről. 

 

KÉRDÉSEINK

– Ki és milyen elvek mentén moderálja a városháza hivatalos Facebook-oldalát, és ki tartja nyilván a kitiltásokat?

– Miért nem hívják meg a városháza sajtótájékoztatóira a VácOnline-t?

– Miért nem válaszolnak hét hónapja a VácOnline sajtókérdéseire?

Tehát a városháza teljesen normálisnak találja azt a működést, hogy

  • egy közpénzből eltartott, jelenleg ismeretlen, általunk Kopasz Cenzornak nevezett, istenkomplexusos személy azt tehet a város közösségi oldalán a város polgáraival, amit akar,
  • valamint a liberális demokráciafelfogásukba simán belefér, hogy csak a velük baráti sajtót hívják meg a sajtótájékoztatókra, elképesztő dölyffel azt feltételezik, hogy minden váci polgár csak abból a sajtóból tájékozódik,
  • valamint teljesen épkézlábnak találják azt a működést, hogy egy város megengedheti, hogy hetedik hónapja egyetlen sajtókérdésre sem hajlandó válaszolni, viszont 2 millió forint közpénzért tart egy ügyvédet, aki bulldogként csüng a mondandónkon, hogy bármikor belénk marhasson, és közadatokat is csak kiperelés útján hajlandók megadni, s azt is –mostanság bevezetett új trükként – irreálisan magas összegért.

TOVÁBBI KÉRDÉSÜNK

– Ki finanszírozta a Sportcsarnok előtt, a Szent Mihály dűlőn, a Gombási út kivezető részén az útépítéseket – a város vagy helyi vállalkozók?

Tehát a városháza teljesen normálisnak találja azt a működést, hogy

  • az öntömjénező híradásokban gyakran feltűnjék az, hogy a városvezetés saját sikereként kommunikálja a közösség által elvégzett munkákat. Mivel erre se kaptunk választ, úgy értékeljük, hogy a városháza jobban szereti, ha az információkat kipereljük belőlük, holott egyenesen is megválaszolhatnák a kérdéseinket.

***

Ameddig ezt az antidemokratikus, minden liberális sajtóeszmétől idegen, szemforgató magatartását nem fejezi be Matkovich Ilona, addig szembesítjük saját szavaival, ígéreteivel minden sajtókérdésünk megírásakor:

„Nekem az a dolgom, hogy ennek a városnak választott polgármestereként megmutassam, mi az, ami összeköt bennünket, váciakat a származás, a neveltetés, a hit és a világnézet ellenére.”

„… október 14-től már minden váci lakos érdekeit képviseljük, függetlenül a politikai szimpátiától és hovatartozástól. Mert egy igazi városvezetés számára nem lehetnek jobb- és baloldali emberek…”