KI VÁC SZÓVIVŐJE?

Ön már hallotta Vác szóvivőjét megszólalni? Ha nem, nincs egyedül. Ugyanakkor Vicsek Ferenc baloldali újságíró vállalkozói szerződésében szerepel, hogy anyagokat gyárt a szóvivőnek. De vajon kinek gyárthatott és milyen anyagokat?

Úgy látszik, Matkovich Ilona már nem bízik a váci újságírókban, ezért legújabb magyarázkodó és mellébeszélő interjújához a budapesti Vicsek Ferencet hívta riporternek.

Ezek szerint már a polgármester is látja, hogy nagy a baj, ezért csak olyan ember tud neki kedves kérdéseket feltenni, aki nem szembesül a napi váci valósággal, az elhanyagolt közterületekkel, a sorozatos törvénysértésekkel, a közétkeztetési és egyéb botrányokkal.

Remekül működik a „kémia” a riporter és a megszólaló között – Fotó: ESTV riportfilmjéből

Vicsek Ferenc akkortájt volt jól futó baloldali újságíró a Klubrádiótól az ATV-ig, amikor Matkovich Ilona is baloldali lapoknak dolgozott, többek között a Soros György pénzéből működő Magyar Narancsnak. Ezért bízhatta a kampányának sajtó feladatait Matkovich baloldali kollégájára.

A Váci Városimázs Nkft. és Vicsek Ferenc között létrejött szerződés 1.3. pontja szerint a baloldali újságíró a városi szóvivő számára háttéranyagokat készít.

De vajon ki a szóvivő, akinek a felkészítésére közpénzből szerződést kellett kötni? Ha van, lássuk, ha nincs, akkor mégis minek neki háttéranyag.

Ebből is két dolog látszódik:

  • a jelenlegi városvezetésnek csak a kommunikáció számít, mivel az ígéreteik teljesítésében ők sem bíznak
  • nagy az összevisszaság a megkötött új szerződések között