AZ MINDENKINEK MEGVAN, HOGY A KÚRIA ELKASZÁLTA A SÖVÉNYRENDELETET…?

JA, HOGY NINCS…!? Létezhet, hogy mindez úgy történhetett meg, hogy a Kiváló M. Kommunikátor sem a vasárnapi igehirdetésben, sem az önkormányzati sajtójában nem jelentette meg öles betűkkel, hogy ezentúl NEM KÖTELES EGYETLEN VÁCI POLGÁR SEM VÁGNI A SÖVÉNYT!? Ritkán hivatkozunk rá, de ezúttal most nagyon idekívánkozik a szlogenünk: „Mi arról is írunk, amiről a Váci Napló, a Váci Hírnök és az ESTV hallgat.”

Pedig így van, a rendeletből köteles volt a jegyző kivenni a sövényvágásról szóló passzust!

Mi persze már kétszer is megírtuk (először, másodszor), de valahogy mintha nem akarna leesni Vácon sokaknak a tantusz, hogy

egy téves rendeletet alkotott a városháza, olyanra akarta a polgárait kötelezni, amire nem kötelezhetőek,

és amikor a végén pedig, a Kúria elmarasztalta őket ezért, elsunnyogták erről a híradást! (Csak, aki minden honlapmélyi előterjesztésen rajta tartja a szemét, csupán az értesítésülhetett arról, hogy mi történt.)

Ennyit bírt írni a városháza e malőrről

A havi 250 ezerrel megtámogatott Váci Naplónak jutott osztályrészül a „Jószomszédi Hálózat”-féle jóemberkedés hangján szájba rágni, ha összefog a város, akkor ragyogó lesz majd a holnap: „A közlekedésbiztonság javítása továbbra is kiemelt célja a városvezetésnek, ezért felkéri a lakosságot, hogy az ingatlanuk előtti zöldterületen – rendeleti kötelezettség nélkül is –, a kereszteződések és a zebrák közelében tartsák 80 centiméter alatt a sövénymagasságot. Amennyiben ehhez segítségre van szükségük, azt jelezzék a Váci Városfejlesztő Kft.-nek, amely cég szakemberei szintén elkötelezettek a közlekedés biztonsága iránt.”

Tehát még az ilyen csekély horderejű kérdésben is megy a ködösítés, a maszatolás, a mellébeszélés, az elhallgatás, a kidumálás…

Soha ennél nagyobb szüksége nem volt még ennek a városnak arra, hogy a lakosság rajta tartsa a szemét a városháza tevékenységén.

Mi ígérjük olvasóinknak, hogy azon leszünk!

***

Egy hasonló másik ügy, ezt egy váci polgár, Vogel Csaba vitte sikerre

A VÁCI JEGYZŐ EZÚTTAL KORMÁNYHIVATALI SEGÍTSÉGRE SZORULT