VÁCI EZREK HANGULATÁRA HAT AZ ALULJÁRÓINK „MŰVÉSZETE”, DE VALÓSZÍNŰLEG EZ SEM A VÁROS GONDJA

Lassan hozzá kellett szoknunk, hogy 2019 óta Vácon általában semmi nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe, így a város rendben tartása (hiszen a lakókra bízzák ezt a feladatot), a rossz levegője, az alsóváros bűze (hiszen nem a városháza tehet róla), az utak javítása sem (hiszen váci vállalkozók végzik a zömét). Nagy valószínűséggel tehát a MÁV-aluljárók kritikán aluli megjelenéséről sem tehet a városvezetés. Az ingázó városlakókkal viszont e helyszínek nap mint nap tudatják, hogy honnan indultak el a munkába, majd este, hogy milyen az a hely, ahova megérkeztek. Egy olvasónk Facebook-bejegyzése nyomán, hát lássuk most a városunk ezen részletét!

A VácOnline vállaltan és tagadhatatlanul egy karcos lap, így szerkesztőségünk nagyra tartja a hasonlóan karcos, de polgári mértéket mégis megtartó olvasói vélemények kinyilvánítását. Tényleg szeretjük az ilyenféle bátor, jobboldali (másképpen mondva: elementárisan normális) citizen kiállást, a jelenségek valódi nevén nevezését!

Lapunk olvasóit arra biztatjuk, hogy hozzá hasonlóan NE FÉLJENEK, a mai helyzet csak egy múló állapot, hiába próbálnak szájzárat tenni a városházán a hatókörükbe tartozókra, a város egészére biztosan nem tudnak!

Így várjuk továbbra is az ehhez hasonló szabad véleményt a váci közélet jelenségeiről!

Olvasónk kommentje a közállapotainkat pontosan tükröző aluljáróinkról:

„Az osztrák népművészet szerencsére virágzik, és szándék sincs az eltávolításra, minek, az elvtársak nem járnak vonattal, meg amúgy is a Zorbán elvette a festékpénzt is, ami maradt, abból meg képviselői randevúindok lett. Meg a „fördősalatt is ilyen vót, úgyhogy szarjunk rálya” O1G…

Az összefirkált aluljáróra meg tudom, mi lesz a megoldás, le kell bontani. Rendpártiság helyett elbontáspárti idióták ülnek a hivatalban, alaposan inflálva a patinás épületet és a pozíciókat. A nagypolitikába igyekeznek, nagyokat mondanak, holott még egy város vezetéséhez is olyan hü…k, úgyhogy ha lovak lennének, tolnák a szekeret.”

 

***

Rengeteg remek példája van más városokban a kulturált aluljáróknak, ahol a MÁV és a vele együttműködő önkormányzat ad az utasok hangulatára:

Dunakeszi lokálpatrióták utolsó ecsetvonásai
Érdi aluljáró vasút történeti festményei
Gödöllői alkotók munka közben
Vecsési hangulatos aluljáró

Vagy ugorjunk el Albertirsára: