ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSBÓL BUTIKHOTEL?

Rendszeresen olvashatunk Vácon önkormányzati lakásokból való kilakoltatásokról, értékes, önkormányzati ingatlanok kiárusításáról, amelyek kapcsán városszerte  ingatlanpanamákról suttognak, mutyit feltételeznek, de természetesen egyelőre minden alapot nélkülözően. Mivel a nyíltság e téren sem igazán kenyere a városházi kommunikációnak, ezért kaphatnak könnyen szárnyra e híresztelések.

Valójában e téren még az ellenzéki képviselők sincsenek pontosan képben, sőt némiképpen még el is vannak zárva alapinformációktól, ezért nem csodálkozhatnak a váciak, ha rávetődhet a gyanú árnyéka ezekre az ügyletekre.

Tavasszal került utcára e Fő téri bérlakás lakója, úgy tudjuk, ez az ingatlan is szerepel az önkormányzat kiárusításra szánt portfoliójában, így azóta is megválaszolatlan kérdés, hogy milyen funkciója lesz majdan ennek az ingatlannak.

Van olyan vélekedés is, amely nem tartaná meglepőnek, ha az ehhez hasonló, egykori önkormányzati tulajdonokból éveken belül akár egy drága butikhotelben kialakítandó luxusszobák kaphatnak helyet, amelyet egy élelmes ingatlanvállalkozó álmodhat meg. Így az egykori szociális bérlakás helyén akár hamarosan interneten bérelhető, drága butikhotel szoba is lehet…

***

Az első boutique hotel (butikhotel) Londonban és San Franciscóban nyílt. Magyarország, Budapesttel az élen a kétezres évek közepén kezdett felzárkózni az 1980-as években indult trendhez. Azóta szép számmal akad boutique hotel Magyarországon is. A boutique hotelt mindenek előtt egyedi stílusa különbözteti meg a többi hoteltől.