KÁOSZ A MASZKVISELÉS SZABÁLYOZÁSA KÖRÜL VÁCON

Nem egyértelmű a közterületi maszk-viselés szabályozása, az ellenzéki vezetésű Vácon – tudósított róla a HírTv a november 17-i 18 órás Híradója. A polgármester ugyanis csak ajánlást fogalmazott meg a kérdésben, nem tette kötelezővé.

Van, aki nem hord, van, aki hord. Nagyjából ennyi a biztos a váci közterületeken ami a maszkhasználatot illeti.

Matkovich Ilona, az ellenzéki összefogás polgármestere november 11-én jelentette be, hogy Vácon csupán ajánlást fogalmaz meg a kötelező maszkhasználatról, azóta senki nem tudja biztosan, hogy kell-e hordani a maszkot, vagy sem.

A vonatkozó kormányrendelet a tízezer fő fölötti településeken a polgármester hatáskörébe utalta a köztéri maszkhasználat szabályozását. Vác polgármestere közösségi oldalán azt írja, hogy november 15-e után felülvizsgálja az ajánlott maszkviselést, ám azóta nem tájékoztatott arról, hogy ez megtörtént-e. (Közben kijött a városházától az igazán nem nagy publicitást kapott rendelet.)

A közterületi maszkviselés szabályozása városonként változik, egyre több polgármester dönt azonban a kötelező maszkviselés mellett. (Alábbi cikkünkben olvasható erről egy összefoglaló.)

MÍG MÁS BALOLDALI VÁROSVEZETŐK MASZKVISELÉST ÍRNAK ELŐ, MATKOVICHÉK EBBEN SEM LÉPNEK

HÍR TV