EREDMÉNYEK, SIKEREK, ÉRDEKESSÉGEK A BORONKAYBÓL

A VácOnline-on a közeljövőben rendszeresen hírt adunk a váci iskolák sikereiről, eredményeiről és az egyik-másik iskolával történt érdekességekről. Sajnos mind a diákok, mind a tanárok oly kevés figyelmet kapnak, pedig rendszeresen számos dicsőséget szerző eredményt produkálnak városunk számára. Elsőként a Boronkay igazgatójától, Fábián Gábortól érdeklődtünk arról, hogy milyen büszkeségre okot adó, friss eredmények születtek a mindig a hazai TOP3-ban szereplő szakközépiskolában, illetve ettől az évtől már a patinás iskola nevében is szereplő technikumban.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyében (OKTV) és a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyében (SZÉTV) csak most indulnak az első fordulók, így ott még friss eredmények nem születtek, de

az előző tanév OKTV szempontjából az iskola történetének eddigi legsikeresebb évének bizonyult: 51 boronkays döntős volt, közülük 21 került a TOP 10-be, abból 13 dobogós volt.

Tehát 21 diák a továbbtanulás szempontjából pontszerző helyen végzett. (Egyébként helyezéstől függően itt 25-100 pont szerezhető.)

***

Már idén is volt az iskolának komoly tanulmányi sikere : az online zajlott Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen – a hagyományoknak megfelelően – több dobogós helyre is számítottak, amely megalapozottnak is tűnt, hisz

a két kategóriában indított tanulmányi versenyen mindkettőben boronkays diák nyert, az idősebbeknél a 2.,3. és a 4. helyezést is az iskola hozta el, s rajtuk kívül még négy diák volt a TOP 10-ben.

A szakgimnáziumi kategóriában, ahol a környezetvédelmi és a vegyész osztályosok indultak, ott gyakorlatilag letarolták a szérűskertiek a mezőnyt, de még a gimnáziumi kategóriában  is lett egy dobogós. A kiváló felkészítésüknek köszönhetően összességében két első, egy második meg két harmadik dobogós hellyel érkeztek haza diákjaink.

***

Iskolai sikerek még a sport terén is vannak. Az őszi szabadtéri atlétikai csapatversenyeket a pandémia ellenére is megrendezhették. A gerelyhajító csapat országos csúccsal nyert, amellett két dobogós hely is lett még: fiú távolban és fiú 4x1500m-en is pontszerző helyen végeztek, a fiú súlylökők a 7., a lány távol csapat pedig a 4. helyen, a lány gerely csapat szintén 4. helyen, és a lány 4X800-as váltó a 12. helyen.

Úgyhogy rengeteg ponttal térhettek haza a váci középiskolások, a dobogósok ezzel az eredményükkel 10 plusz pontot szereztek a továbbtanuláshoz.

Forrás: boronkay.hu

***

Idén a technikum egy új, sportedző, sportszervező szakot is indított az iskola, az igazgató úr értékelése szerint roppant szorgalmasak, ügyesek, az iskola vezetése reméli, hogy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

***

Az ESTV Hazai című műsorában Lakatos Ádám beszélgetett Fábián Gáborral, a VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium igazgatójával – 2020. október 29-i adás