SAJTÓKÖZLEMÉNY – VÁCI SZÍVVEL MOZGALOM NYÍLT LEVELE A POLGÁRMESTER ASSZONYHOZ

Tisztelt Városvezető! A november 11-i – szerdai – sajtótájékoztatóján foglalkozott a vírushelyzet miatti városi aktualitásokkal. Itt közölte, hogy nem lesznek bizottsági és testületi ülések, és ezek hiányában meghozza majd a saját felelősségére a jogszabályilag megengedett döntéseit.

A vírushelyzet első hulláma során – tavasszal – voltak olyan szituációk, amelyeket most célszerű lenne elkerülni:

  • A vírus elleni küzdelem kapcsán hozott döntések egyértelműen az Ön kompetenciájába tartoznak, viszont nyilvánosságukat ne Facebook-oldalon, hanem a hivatalos városi honlapon, a főoldalon, az előírt helyen biztosítsa, de a szórólapos megoldás is jó lehet.
  • A nem ilyen jellegű döntéseknél az Ön mérlegelési jogköre, hogy megkérdez-e képviselőket a döntés előtt. Ha ez nem történik meg, akkor kérem, ne hivatkozzon a teljes körű képviselői megkeresésekre, mert ez a gyakorlat igen álságos volt korábban.
  • Külön felhívnám a figyelmét, hogy az ingatlanokkal és az építési szabályozással kapcsolatos esetekben, ezek korrupciós érzékenységére tekintettel a maximális átláthatóságot és a lehetséges legszélesebb nyilvánosságot biztosítsa.
  • Azt az abszurd megoldást kerülni kell, hogy a döntések megismerhetők írásban a jegyzői irodában, a városházára pedig nem lehet bemenni. Egyébként elemi igény és jog, hogy a választott képviselők bemehessenek a hivatalba. Hogy Ön szóba áll-e velük, az az Ön politikai intelligenciájától és demokrácia-felfogásától függ.

Személyes kérésem, hogy döntéseit – papír alapon – juttassa el számomra.

Munkájához jó egészséget kívánok és a város érdekében felkínálom tapasztalataimat és segítségemet.

Tisztelettel a Váci Szívvel mozgalom nevében is:

Csereklye Károly,  önkormányzati képviselő
Vác, 2020. november 12.