BALOLDALI BELHÁBORÚ – A SZŐDLIGETI MOMENTUMOS POLGÁRMESTER ELVENNÉ A GÖDI MOMENTUMOS POLGÁRMESTER IPARŰZÉSI ADÓ BEVÉTELEI EGY RÉSZÉT

Érdekes baloldali marakodásnak lehetünk szemtanúi a gödi Samsung gyár ügyében. Történt ugyanis, hogy Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere elkezdett ácsingózni a gyár iparűzési adójának egy részére, melyet a különleges gazdasági övezet alapján osztanak ki. Ennek az összegnek kis részét is hajlandó Juhász Béla momentumos társától elvenni.

Pár hónappal ezelőtt, januárban még annak lehettünk szemtanúi, hogy környezetvédelmi és lakossági aggályokra hivatkozva hevesen tiltakozott Sződliget Nagyközség Önkormányzata a gyár kapacitásnövelő beruházása ellen: sem terület, sem épület bővítését nem támogatta, megnövekedett átmenő forgalmat vizionáltak, egy esetleges munkásszálló építését is elvetették.

Juhász a Samsung gyár beruházásait „roppant nagy veszélyeket hordozó elképzeléseknek” nevezte.

Ennek függvényében jogosan tehetjük fel a kérdést: vajon mi állhat e rejtélyes vélemény változtatás mögött? Mi vezérelte Sződliget momentumos polgármesterét, hogy a januári tiltakozás után mégis követelést támasszon az iparűzési adó egy részére?

Annyit láthatunk, hogy a gödi momentumos polgármester pozícióját gyengítették a képviselő-testülettel vívott belső csatározásai, melyek a DK és Momentum közé is éket vert.

Mi lehet momentumos társának, Juhász Bélának a célja? Momentumos polgármester társától elvenné a sződligeti önkormányzatnak hasznot jelentő bevétel egy részét?

Januárban még mindkét polgármester ellene volt a gyár ipari fejlesztésének. Pár hónap elteltével Juhász azonban már nem ellenzi a beruházást, hanem csak a pénzt követeli földrajzi távolságokra hivatkozva. Erről onnan tudhatunk, hogy nemrég sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy levélben a Kormányhoz fordul, hogy vizsgálják felül a törvényt és orvosolják a szerinte véletlenül kihagyott helyzetet.