HírTV – MÉGSEM TELJESEN INGYENES A PARKOLÁS VÁCON

Fizetős maradt az ellenzéki vezetésű Vác önkormányzatának tulajdonában lévő mélygarázs annak ellenére, hogy a hatályos kormányrendelet országszerte ingyenessé tette a parkolást – adta hírül a HírtV tudósításában Molnár Péter riporter. Így a legutóbbi híradásunk annyiban szorul pontosításra, hogy az önkormányzat szerint mélygarázsuk nem közterület, így nem vonatkozik rá a rendelet. Az intézkedés miatt várhatóan megnő a belvároshoz közeli utcák leterheltsége Vácon.

Amióta a kormány országszerte ingyenessé tette a parkolást, szinte senki sem akarja igénybe venni a Vác belvárosában lévő mélygarázst. Ott ugyanis a város ellenzéki vezetésű önkormányzata továbbra is pénzt kér a várakozásért, pedig a környező utcákban már nem kell fizetni.

Tavasszal a koronavírus járvány első hullámában már egyszer sikeresen vizsgázott az ingyenes parkolás. A váci mélygarázsban akkor nem kellett fizetni. Most viszont igen.

Vác egyébként rendszeresen ott van az ország legrosszabb levegőjű városai között, így a belvárosban várható megnövekedett autóforgalom bizonyosan nem tesz majd jót a levegő minőségének.

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke is nyilatkozott: véleménye szerint a városháza ismételten egy anyagias döntést hozott az ésszerű helyett. Ezzel leterhelik a felszíni parkolókat.