JOGTALANUL FIZETTETNEK PARKOLÓDÍJAT A MÉLYGARÁZSBAN

Több olvasónk is jelezte, hogy a mélygarázsban továbbra is fizetni kellett kihajtáskor. Nem újdonság: tapasztaltuk már Matkovich tehetetlenségét nyáron is, mikor a veszélyhelyzet megszűnésével az önkormányzat saját hibájából képtelen volt visszavezetni a parkolási díjakat.

Az előző városvezetés által átadott mélygarázs üzemeltetője annak ellenére szedi be a díjat, hogy a kormányrendelet szerint szerda reggeltől ingyenes a parkolás az egész országban.

A rendelet célja, hogy a tömegközlekedésen előforduló zsúfoltság csökkentésével sikerüljön lassítani a vírus terjedését. Több Facebook-csoportban felmerült panasz, érthetetlen, hogy országszerte mindenhol sikerül megoldani az ingyenes parkolás bevezetését, de a Matkovich-Ferjancsics vezette városvezetésnek ezt a lépcsőt se sikerül megugrani.

Vagy csak fontosabb a profit, mint a váciak egészsége? A kórház fejlesztésének akadályozása alapján utóbbi se kizárható.

Az ingyenes parkolás a felszíni fizetős zónákban nagyon komoly terheltséget okoz, amit Vácon a mélygarázs nyújtotta ingyenes helyek tudnának ellensúlyozni. Reméljük, pár nap késéssel sikerül a városvezetésnek kivitelezni ezt a komoly szakértelmet követelő technikai bravúrt. És

bízunk benne, hogy visszafizetik a váciaktól jogtalanul beszedett parkolódíjakat.

Csak egy kérdésünk maradt: Hány alpolgármestert kell a váciaknak fizetniük ahhoz, hogy ilyen egyszerű dolgokat sikerüljön megoldania a városvezetésnek?