EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – ÚJ PARKOLÓ EGY VÖDÖR FESTÉK ÁRÁBÓL

A váciak számára vérmérséklet szerint vagy egyféle kimeríthetetlen humor forrásaként, vagy fejcsóváló bosszúságul szolgál e túl sok szakmaiságot nem mutató, sután felfestett, szemmel láthatóan csupán csak az „ócsítás” szándékával létesített új „parkoló”.  Csak remélhetjük, hogy nem az önkormányzatunk szakemberei követték el, ha pedig valamiféle magánakció volt a városháza tudta nélkül, akkor még nagyobb a baj, ugyanis szánalmas lett e végeredmény. 

Azzal bizonyára sokan egyetértenek Vácon, hogy parkolók nagyon kellenek, de a közelmúltban elkészültek mindegyike kritikán alulira sikerült. Nem egységes, valószínűleg közlekedésmérnöki ismeretek nélküli, ad hoc elkövetett, dilettáns megoldások születtek. A Szent Miklós téren az elszáradt fákat nem pótolták, de helyettük parkolókat építettek.

„Szigorítják az új építésű társasházak parkolóhelyekkel kapcsolatos előírásait.” Ez vajon mit jelenthet? Néhány fa ültetése is jó lenne a parkolók kialakításkor! – Fotó és képaláírás: VÁCI TAK és TKR Facebook-oldal

Sokan úgy tartják, hogy a 2-es út mentén valóban lehetne – hiszen nagy igény lenne rá – a fákat megtartva parkolókat létesíteni. De egész biztosan nem ilyet! Nagyon kritikus a művelődési házzal szembeni parkolók kialakítása, állapota, amelyhez egy rossz és keskeny szervízút vezet. Ott valószínűleg a szegélyt lenne érdemes elbontani, sokkal komfortosabbá lehetne tenni, egyúttal a művelődési ház parkolási gondja is csökkenne. Így ez a parkoló nincs jelenleg kihasználva, és kimondottan rossz.

Pár olvasói véleményt idézünk a VÁCI TAK és TKR Facebook-oldalról, a kiemelt képünkön látható, messze nem osztrák kisvárosi minőséget tükröző parkolófestésről:

„Szép, igényes, jól és precízen megtervezett kivitelezésű lett ez a halszálka parkolóhely.” (A szöveg mögött felemelt szarkazmus-táblát, remélem, látják az olvasóink.)

„Kiváló, igényes kivitelezés, nyomokban szakmai hozzáértést tartalmaz!”

„Itt 2 fa közé 3 autó? Azt megnézem! Mellesleg a 45 fokos beállás lenne egészséges, ahogy a mellékelt ábrán látszik. A képen a következők lehetnek: autó, fa és túra/szabadtéri.” (Alábbi fotó.)

„Ki volt az az észlény, aki ezt megálmodta? Vezetett már életében? Jobbra, kis ívben ki a bánat fog ide beparkolni 2 autó közé? Vagy majd tolatgatunk a főúton? Netán ide mindjárt a belső sávból is be szabad hajtani?”

„A járda kárára! Egy nagyobb autó jobban belóg, vigyázzanak a babakocsis mamák, kerülgessék az öregek! Mi a helyzet a mélygarázzsal?”

***

Divatját éli Vácon a dilettáns aszfaltfestés. Nyáron két képviselő volt akcióban.