SOKAKAT FOGLALKOZTATÓ KÉRDÉS: HOVÁ TŰNT VÉEF, A BÉRTOLLNOK?

Folyamatosan alakulóban van a szivárványos önkormányzat lakájmédiája, ezért néhanapján jó, ha egy kicsit képbe helyezzük magunkat, hogy kik is a balliberális körökből ideejtőernyőzött bértollnokok.

Alig kevesebb, mint egy éve egyszer csak Vicsek Ferenc neve tűnt fel főszerkesztőként az önkormányzat hivatalos lapja impresszumában. Sejthetjük, hogy a már nyugdíj közeli korú, szélsőségesen balos, vadliberális megmondóember Matkovich Ilona polgármester jó barátja lehet. Valószínűleg neki is köszönheti a városunkat vezető, sajtós múltját rendre felemlegető polgármester „kimagasló” újságírói díját, aminek oklevele minimum kétséges, hiszen azt egy nagyon szűk kör ítéli oda. De ennyit VéEfről, mivel látszólag, divatos szóval transzparensen már nem ő a városházi főokos propagandista. Az persze kérdés, hogy mennyi közpénzt fizettek ki neki a városházáról eddig, mennyit kapott esetleges végkielégítésként, esetleg mennyit markol még fel – mondjuk csendestársként – továbbra is?

A városháza azt akarja elhitetni az önkormányzati újságról, hogy az korszerűsítő megújuláson esett át. Ezzel szemben annyi biztos, hogy

a lap az ellenzék bírálatában egyre inkább közelít hangvételében a gyűlöletkeltést zsinórmérceként használó orgánumok színvonaltalanságához.

De lépjünk egyet tovább, hiszen van a városházának egy – bizonyára jól fizetett – sajtótitkára is, nevezzük csak „(kagye)ncnek”, aki beül az önkormányzat testületének minden ülésére, el-elmegy bizonyos eseményekre, de leginkább minden bizonnyal a számítógép előtt révedezik, és vadássza a város mostani uraival szembeni kritikus hozzászólásokat. Valahogy úgy képzelhetjük el őt, mint egy gépfüggő monitorembert, aki „birodalmi” ütegkezelőként kioktatóan visszaszól minden neki(k) nem tetsző üzenetre, illetve ontja magából a dicsőítő szólamokat póráztartó urai háját kenegetve. Lehet, hogy nem is órabérben fizetik, hanem a mindenféle kamuprofilokon (is) megjelenő kamubejegyzések száma alapján?

Aztán ne feledkezzünk el a „társadalmi” jelzőjű alpolgármesterről se, akiről sokan tudják, hogy megélhetési politikusi pályafutása során mindent és mindenkit elárult már, amit és akit csak tudott. Most pedig, mint önjelölt főkommunikátornak – közpénzből fizetve – nyilvánvalóan az az egyik fő feladata, hogy megfogalmazza az egyre gyakrabban szükségessé váló városházi magyarázkodásokat.

Végül egy marginális bekezdést megér a magát „írástudóként” is fényező polgármester asszony heti Szabad Nép negyedperces bejegyzéseinek megemlítése is.

A nyájasan cukiskodó, a durván kioktató, a vádaskodó üzenetcunamiért már bőven kijár Matkovichnak egy zsurnalisztikai citromdíj.

No, nagyjából itt tartunk személyi vonatkozásban.

Tartalmilag pedig egy legutóbbi csúsztatás példájaként említsük meg, hogy a városháza saját eredményeként – fizetett hirdetésben is – kiemeli, hogy hamarosan átadják a Duna-parti víziturisztikai központot. Nos, ezzel kapcsolatban jó emlékeztetni mindenkit, hogy alig több mint egy évvel ezelőtt a mostani városvezetés több tagja volt a fő kerékkötője ennek a nem városi beruházásnak.