NÉVERI KONRÁD A SUZUKI JUNIOR KUPÁN EZÜSTÉRMES LETT

Befejeződött a 2020-as Országos Rallycross bajnokság, amelyet az MNASZ (Magyar Nemzeti Autosport Szövetség) több mint tíz kategóriában írt ki. A legfiatalabbak a Suzuki Junior Kupában indulhattak, ebben a kategóriában a 12–18 évesek állhattak rajthoz. Az éves összesített eredmény szép, váci sikert hozott, Néveri Konrád, a budapesti Proex Motorsport Egyesület tagjaként 2. helyen végzett.

Az eredmény értékét növeli, hogy a tizennégy indulóból álló mezőny rendkívül szoros versenyt hozott, a Miller’s Oils Magyarország támogatását élvező Néveri Konrád az utolsó forduló előtt még bajnok is lehetett volna, ugyanakkor szerencsétlen esetben a dobogó is veszélybe kerülhetett volna. Végül kiegyensúlyozott, pontos versenyzéssel szép sikert ért el Vác városának, iskolájának, a Madách Imre Gimnáziumnak és önmagának. Vác már adott egy nagyszerű versenyzőt a rallycross sportágnak, Szabó Krisztián személyében, a kétszeres Európa Bajnok így méltó utódra lelt. 2021-ben Konrád is felsőbb kategóriába lép.

A rallycrossról, mint autós versenyágról tudni kell, hogy zárt, körpályán tartják a futamokat, amely pálya nagyobb részt aszfalt borítású, egy rövidebb szakasza pedig laza talajú, többnyire homokos, vagy murvás. Egy versenyhétvégén három előfutamot tartanak, az itteni eredmények alapján kerül ki az elődöntő és a döntő mezőnye. Futamonként négy, az elődöntőkben és a döntőben hat autó indul és a közel azonos teljesítményű versenygépeknek köszönhetően óriási taktikai- és gyakran test-test elleni harc alakul ki. Az idei évad során is többször úgy alakult, hogy egy-egy versenyt tized- sőt századmásodpercek döntöttek el. A rallycross az autóversenyzésen belül egy vagány, férfias szakág, minden eredményt nagyra kell értékelni.

Gratulálunk Néveri Konrád eredményéhez és sok sikert kívánunk a következő versenyszezonokra.