Meseország mindenkié vagy egyre inkább másoké?

Nagy vihart kavart a “Meseország mindenkié” című könyv megjelentetése. Sokan védik, népszerűsítik és terjesztik a kiadványban hangot kapó “LMBTQ-igét”. Ám legalább annyian nagyon ellenzik a művet, féltve a jövő generációit a szerintük mintaként semmiképp nem helyeselhető nemi attitűdök propagálásától. Jess Kinga városi tanácsnok is beleszaladt a témába.

Közösségi médiás világunkban különösen nem lehet letagadni, elrejteni, mismásolni a viszonyulást egy-egy témával kapcsolatban, egy-egy lájkolás, megosztás is árulkodó lehet.
Több olvasónk is felhívta a figyelmet ezzel kapcsolatban a váci önkormányzat egyik meghatározó (mellesleg a közpénzből busásan javadalmazott), civilben könyvárus tagja, Jess Kinga, aki mellesleg az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka lájkolására, amellyel egyértelműen a könyv védelmére kelt. Matkovich Ilona bizalmasának egyébként ez nem az első ésszerűtlen húzása, korábban 5G konteó megosztásával tette magát nevetségessé.

A liberális képviselőasszonyt, Facebookon a saját kommentelői tették helyre: néhányat bemásolunk, de rengeteg további olvasható megosztása alatt. Látható, hogy Jess Kinga ismét provokál, ezt a liberális tempót már többször láthattuk az országban, de látható, hogy a váciak nem vevők a genderelmélettel foglalkozó városi képviselőkre.

Bőven lehetnek kérdéseink ennek kapcsán.
– Például hogyan kívánja még népszerűsíteni a könyvet az érintett képviselő, Jess Kinga?
– Aztán felmerül a kérdés, hogy a magát irodalmárként, szépirodalmi- és sajtós írástudóként is szívesen fényező Matkovich Ilona polgármester tervezi-e, hogy meghívja irodalmi szalon sorozatában a könyv szerzőit, esetleg – egy vele egy követ fújó fővárosi kerületi polgármesterhez hasonlóan – szívesen fel is olvasna-e egy ilyen eseményen a könyvből?
– És hát – különös tekintettel az összetákolt szivárványkoalíció jobbikosaira – vajon mit szólnak mindehhez a képviselő-testület tagjai?

Jó lenne, ha mindenki nyíltan színt vallana, de erre aligha számíthatunk mindenkitől.

Az LMBQT feloldása: L – Leszbikus, M – Meleg (Gay), B – Biszexuális, T – Transznemű, Q (Queer) – ez a kifejezés trükkösebb, az összes többi kategóriát magába foglalja, sokszor használják a teljes LM(G)BTQ közösség leírására, mert egyszerűbb és gyorsabb mint végigsorolni az összes betűt.