CREDO-OKTÓBER IRODALMI ESTTEL, PALOTAKONCERTTEL, DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGGEL

Októberben is számos érdekes és értékes eseményre várja a közönségét a Váci Egyházmegye központi kulturális centruma, a Credo-ház.

Október 7-én 18 órai kezdettel „Az ember, aki virágot hord a szájában címmel” Molnár Zoltán színművész önálló estjén vehetnek részt az érdeklődők, a műsor rendezője Gianluca Barbadori.

Október 15-én Varga Edina itáliai művészeti szakértő vetített képes előadását láthatja-hallhatja a közönség a reneszánsz kori Arezzo vallási értékeiről.

Október 20-án rangos díjkiosztó ünnepségnek ad helyet a Credo: ekkor vehetik át elismerésüket a Migazzi Alapítvány idei díjazottjai. A 18 órakor kezdődő esemény bevezetéseként Bartos Ferenc volt polgármester, kuratóriumi elnök mond köszöntőt, ezután Dr. Áfra Tamás tart egy rövid előadást Migazzi érsek-püspök életútjáról, váci tevékenységéről, végül a díjakat Marton Zsolt megyéspüspök adja át.

A Credo-ház szervezi a püspöki palotai koncertek sorozatának estjeit is, s október 25-én 18 órától a Trio Ritorno Kamaraegyüttes (Váray Rita zongoraművész, Pintér Dávid hegedűművész és Szűcs Ferenc gordonkaművész) vendégszerepel a díszteremben. Műsoron: Joseph Haydn: c-moll zongoratrió, J. S. Bach: c-moll partita (szóló zongora); Felix Mendelssohn – Bartoldy: c-moll zongoratrió. Előzetes regisztráció a lonkay.marta@gmail.com e-mail címen.

Október 29-én folytatódik a „Hit és hivatás” sorozat a Credoban: ezúttal Süveges Gergő televíziós és rádiós szerkesztő-műsorvezető lesz a vendég, a program 18 órakor kezdődik.

Ribáry Zoltán