JÁRVÁNY IDEJÉN IS AKADÁLYOZZA A KÓRHÁZ MŰKÖDÉSÉT A VÁCI BALOLDAL

Nem elég, hogy a járóbeteg rendelő felújítása kapcsán a város és a tervezők vitájától volt hangos a nyáron a váci sajtó, most, amikor mindenki a koronavírus járvány második hulláma ellen küzd, a váci baloldal nyolc közérdekű adatigényléssel vonja el a védekezéshez szükséges energiákat. Irtózatos papírmunka ez a kórháznak, és ráadásul akkor, amikor igazán a gyógyításban lenne szükség az orvosokra.

Mint arról beszámoltunk, hosszú ideig nem történt semmi a kórház állami támogatásból történő felújításához szükséges önkormányzati építési szabályok módosítása érdekében. Mindemellett az önkormányzat nem adta maradéktalanul a kért telkeket sem a bővítéshez, mert azok egy részét túl értékesnek találta. Felmerül a kérdés, mi lehet értékesebb, mint az egészség?

A belső viták odáig fajultak, hogy nem sokkal később a városi főépítész helye is elbizonytalanodott, pedig őt már a baloldal nevezte ki, korábban momentumos képviselő-jelölt volt, helyére új pályázatot írtak ki. De ezzel nem ért véget a váci baloldal akció sorozata a kórház ellen. Az ősz beköszöntével napról-napra újabb és újabb közérdekű adatigényléseket küldött a Matkovich Ilonát támogató egyik helyi politikai erő a kórháznak. Ez azt jelenti, hogy hosszú időre visszamenőleg kell iratokat kikutatni, adatbázisokat kiszűrni, szerződéseknek utánanézni, papírtömegeket átrágni, fénymásolni, személyes adatokat kitakarni, szkennelni és így tovább. Mindezt a járvány második hullámának kellős közepén. Akkor, amikor minden orvosra duplán szükség van a járvány miatti veszélyben.

A váci baloldal, ha már segíteni nem tud a kórháznak, legalább ne ártson! Ha már a kért telkeket nem adta át a bővítéshez, legalább a gyógyító munkát a járvány alatt ne fékezzék bürokratikus adatkérési cunamival! Vagy nekik annál jobb, minél rosszabb a kórháznak?