EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – TEHETETLENEK VÁC VEZETŐI A VÁROSSZERTE DÚLÓ RONGÁLÁSOKKAL SZEMBEN

Az előző nap írt „négy láb jó, a két láb rossz”-féle kommunikációt magunk után hagyva, nézzük meg CSAK a múlthét végéig összegyűlt városi panaszokat, amelyek egyike sem arra mutat, hogy az ama beígért osztrák kisváros felé haladnánk:

Váci Élet – Kálvin utcai játszótér! – Köszönjük kedves rongálók!

***

Váci Élet – Az uszodával szemben van ez a pad

***

Váci Élet – Elkeserít, hogy a város igénytelenségét, piszkosságát, elhanyagoltságát méltatja egyre több poszt, nem arról olvasunk itt, hogy mennyire jó egy kellemes, rendezett, ápolt és tiszta környezetben élni. Én is csak a kesergők táborát tudom erősíteni. Kresz park, játszótér, ma reggel.

***

***

Ez a párbeszéd az alábbi csoportban így hangzott el:

Sajnos a gaz pártoktól függetlenül nő.

***

Ugyanerről szintén a Váci Életben, hogy politikai kérdés-e a kosz és a rendetlenség a városban:

– Rendben van-e, hogy naponta kell lemondóan nyugtáznunk a rombolásokat, az antiszociális viselkedést a város közterületein, vagy követelhetjük-e, hogy akinek ez a dolga, tegyék meg végre a szükséges lépéseket, hogy ne vandálok, drogosok, keménykedő senkik tegyék élhetetlenné és vonják uralmuk alá? Nagyon nehéz küzdelem, de sehol egy hír, hogy elkapták a személyt, társaságot, akik „felgyújtották, összetörték, ordibáltak, valakit molesztáltak, száguldoztak” stb. a városban! Nincs információ róla, hogy a valóságban történik-e ez ügyben érdemi intézkedés és nem csak a duma megy róla. Ahogy a padot elbontotta a hivatal, (mert ott olyan dolgok folytak, amik megengedhetetlenek) lassan mindent el lehet majd bontani, de lehet, hogy a további bontásokat már ingyen végezteti el a város az alkalmi „szakikkal”.

– Vannak, akik mindent politikai útra terelnek, nem értem, hogy mért is?

– Mi van abban politika, hogy egy városban a rendet fenn kell tartani? Nem az egyes személyek feladata fellépni, önbíráskodni! Akinek ez a feladata, tegye a dolgát, mielőtt az „aljanépség” lesz az úr, és bámuljuk tehetetlenül!

***

Váci Élet – Hétvégi városi idill

***

Váci Élet – Diadal tér régi épülete lángokban

***

Váci Élet – Szerintem ez eléggé veszélyes. Hol, vagy kinek kell ezt bejelenteni? A büdös DMRV mögött van! Már nem bírta a szagokat… (Erről a szagról érdeklődött Mokánszky képviselő úr is e helyütt megjelent írásunkban.

***

És álljon itt a végén egy igazi, tőrőlmetszett hippis jóemberkedés ezúttal is Kiss Zsolttól… (Természetesen mélyen egyetértünk abban, hogy e virágok gyönyörűek, és ezek alkotója, gondozója olyan lélek lehet, aki minden romlás közepette is képes szépséget teremteni maga körül, azonban…)

De kérem, emlékeznek még arra, hogy milyen támadások érték ezt az utcát és a Patyomkinnak nevezett falat? Hát most lássanak csodát, ez ma már részletkérdés lett, és az Összefogás képviselője immár nem a felháborodottságának ad hangot, hanem arra kér a városi „tegyünk rendet, de izibe” képviselő, hogy e virágokkal szelfizzünk egyet és adózzunk a szemfényvesztés oltárán egy megosztással!