A VÁCI FIDELITAS AZ EGYIK SÚLYOS TÉVEDÉSÉRE EMLÉKEZTETTE A VÁROSHÁZÁT

Egy életveszélyes, váci műemlék felújítása helyett saját irodáit újíttatta fel az ellenzék vezette önkormányzat – állítja a helyi Fidelitas. Szabó Csaba elnök szerint az önkormányzatnak meg kellett volna szüntetni a főtéren álló, úgynevezett „Zöldház” életveszélyes állapotát, ehelyett saját irodáikat festtették át. A politikus a járványhelyzet idején felesleges luxusberuházásnak tartja a váci városháza felújítását. (Mokánszky Zoltán sajtótájékoztatója ugyanebben a tárgykörben.)

– Ma lemértem, és jól látható matricákkal igyekeztem felhívni arra a figyelmet, hogy

Matkovich Ilona 79 lépést tévedett, 79 lépéssel tévesztette el a felújításra szoruló ingatlan helyét

– kezdte Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke a városházával szemben álló épület előtti sajtótájékoztatóját. Vajon miért a városháza felújításába kezdett bele, amikor saját álláspontja szerint is életveszélyes a mögöttem látható „Zöldház”? Felelős polgármesterként nem a saját kényelmét, nem saját érdekeit, hanem

a váci lakosok biztonságát kellett volna szem előtt tartania.

Zöldház ügy

Felelős polgármesterként nem saját kényelmét, hanem a váciak biztonságát kellene szem előtt tartania Matkovich Ilonának.

Közzétette: Szabó Csaba – 2020. szeptember 22., kedd

A politikus elmondta, hogy áprilisban épp a Fidelitas leplezte le a hivatalban nagy titokban végzett felújításokat. A polgármester akkoriban kihasználta a lehetőséget, s az általa kijelölt irodák és termek kaptak új burkolatot, helyiségeket nyitottak össze, eszközöket és bútorokat szereztek be.

Jól tudjuk, hogy a jelenlegi váci szivárvány-összefogás nem spórol saját kényelmén, hiszen

első döntéseik egyike az volt, hogy saját bérüket emelték meg

– hangsúlyozta a helyi Fidelitas elnöke. A városházi felújításra volt pénz, miközben számos városi alkalmazott bérét 0 forintra csökkentették, és intézményi dolgozók sorra elveszítették az állásaikat.

Ezeket a városházi felújításokat később a műemlékvédelem is elmarasztalta, mivel

nem jelentették be a 300 éves barokk épület átalakítását, mindeközben a városvezetők hónapról hónapra felvették akár milliós nagyságrendű fizetésüket.

A városházi felújításokat követően aztán két hónappal Matkovich Ilonának eszébe jutott a „Zöldház” ügye. Karácsony Gergely lánchidas bohóckodását mintául véve június 28-án, a szokásos vasárnap délutáni esti meséjében a Facebookon panaszolta el, hogy a Március 15. tér 10-es számú ingatlana életveszélyes állapotban van.

Azok az esti mesék, amelyeket Matkovich Ilona heti beszámolónak nevez, rendszeresen mellőzik a tényeket és a konkrétumokat. Felelős polgármesterként vajon hogy lehet az, hogy október 13-tól június 28-ig

nyolc és fél hónapon keresztül nem vette észre, hogy az egyik Fő téren álló ház életveszélyes állapotban van?

Pedig csak ki kellett volna néznie az irodája ablakából – zárta a tájékoztatását Szabó Csaba.

Sajtókérdésre, hogy ebben az épületben laknak-e, az volt a válasz, hogy itt bármikor beszakadhat a mennyezet, tehát ez évek óta zárva van.

Van-e a FIDELITAS-nak bármi információja arról a beígért felújításról, amibe ez az épület is beleférne?

A fiatal politikus erre úgy válaszolt, hogy az a 4 milliárd forintnyi, turisztikai célra felhasználható összeg, amelyet az előző városvezetés nyert, a saját tudomása szerint Vác városának új vezetése még nem hívta le, úgyhogy áll ez az ügy is, mind minden beruházás Vácon.

A városházabarát sajtó azt tette még hozzá, hogy szerintük az irodafelújítás csak egy tatarozás szintű beruházás volt, nem pedig egy luxusfelújítás.

Szabó Csaba erre a felvetésre úgy reagált, hogy a járványidőszakban, amikor munkatársakat küldenek el és csökkentik az emberek bérét, vagy le is nullázzák azt, akkor minden ilyen városházi felújítás az ő szemében luxus!

Az a néhány millió, melyet a városháza felújítására fordítottak, pont arra lett volna elegendő, hogy az épület jelenlegi állaga nem veszélyeztesse a lakosságot

– zárta a sajtónak adott válaszát Szabó Csaba.