SAJTÓSZEMLE – ELFORDULT A VÁROS LAKÓITÓL A VÁCI ÖNKORMÁNYZAT

Ezzel a címmel jelent meg egy írás a Magyar Nemzet pénteki számában.

Az országos napilap arról tájékoztatta olvasóit, hogy Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat nem válaszolt a júliusi közmeghallgatáson feltett lakossági kérdésekre, legalábbis erről számoltak be az érintett polgárok egy minap tartott sajtótájékoztatón. Hiába a törvény, amely szerint az önkormányzatnak 15 napja van arra, hogy érdemben válaszoljon a közmeghallgatáson feltett kérdésekre, e panaszosok szerint ez több mint 45 nap elteltével sem történt meg.

– A szivárványkoalíciós vezetés a városban élők gondjait nem tudja vagy nem képes megoldani – tette mindehhez hozzá Mokánszky Zoltán helyi KDNP-s képviselő, akinek többen is jelezték, hogy kérdéseikkel és gondjaikkal hiába keresik meg az önkormányzat illetékeseit, a legtöbb esetben válaszra sem méltatják őket. A városlakók azt kifogásolják, hogy a városháza nem oldja meg az általuk felvetett problémákat.

A városvezetés regnálása óta több, kifejezetten lakosságellenes döntést is hozott, aki szerint a városlakókat leginkább sújtó, a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet például úgy módosították, hogy 300 ezer négyzetméter közterület karbantartására kötelezték az ingatlantulajdonosokat, átszervezték a közétkeztetést, adóemeléssel sújtották a vállalkozásokat, valamint a városháza engedélyezte egy hangos, kültéri edzőhely működését egy olyan lakókörnyezetben, ahol családok, idősek, valamint fogyatékkal élők is élnek.

– Ha a mostani városvezetés valóban demokrata lenne, legalább meghallgatná a lakók gondjait, és mihamarabb igyekezné azokat orvosolni – jelentette ki a képviselő, aki a sajtótájékoztató végén elmondta, a szivárványkoalíció folyamatosan törvényt sért, hiszen nemhogy határidőn belül, de határidőn túl sem válaszol a lakossági panaszokra.

– Mivel nincs mondanivalójuk és a városért sem tesznek semmit, apró eredményeket fényeznek és látványpolitizálást folytatnak, valamint azzal foglalkoznak, hogy politikai ellenfeleiket lejárassák – zárta a sajtótájékoztatót a képviselő.