A VÁROS JEGYZŐJÉTŐL MEGÉRKEZETT A SAJTÓKÉRDÉSEINKRE ADOTT LEGELSŐ VÁLASZ

Ezúttal sem válaszolt a polgármester asszony, de a város jegyzője most elsőként tett eleget annak, ami egy normál városban mindennapi rutinnak számít: tájékoztatta a lakosságot az egyik lap sajtókérdésére adott válaszának segítségével. Megjegyeznénk, hogy Lábai László polgármester úr – politikai színre és városban betöltött városháza-barátságra vagy ellenzékiségre való tekint nélkül – havi rendszerességgel, kötetlen sajtómegbeszélésekre hívta a váci sajtómunkásokat, sőt a magyar sajtó napján ünnepi fogadást is adott. A politikai pályáját tekintve az elkötelezett, baloldali exMSZMP párttitkárnak messze több fogalma volt a sajtószabadságról és a demokráciáról, mint a mai vezetésnek, akik magukat szívesen festik XXI. századi, amolyan hochdemokratának. 2020. augusztus 27-én feltett kérdésünkre tehát Dr. Zsidel Szilvia a következőt válaszolta:

„A Váci Polgármesteri Hivatalnak nincs tudomása arról, hogy Matkovich Ilona Zsuzsanna polgármester asszony miért nem volt ott a Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere által szervezett polgármesteri találkozón.”

Bár a legnagyobb tisztelettel köszönjük a jegyző asszony közvetítését, de a nyilvánvalóan politikai kérdésre egy nyilvánvalóan politikai természetű választ vártunk volna, ezúttal nem tőle, hanem a politikai mandátumot kapott városvezetőtől.

Egyik írásunkban azt vetettük fel, hogy a Karácsony Gergely melletti balliberális közéleti virágkoszorúból feltűnően hiányzott Vác győzedelmes virága. Nem vártuk, hogy túlmagyarázza a polgármester asszony ezt a helyzetet, de egy mondattal is beértük volna az érdeklődő kérdésünkre adott válaszát.

Mindazonáltal köszönjük Dr. Zsidel Szilviának, hogy 10 hónap után megtörte a fagyos csendet és először válaszolt olvasóinknak.