KIS KÖZÉP-EURÓPAI ABSZURD – MINDEN VÁCIAK LEGHŰBB HIVATALNOKA, MOCSÁRI ELTON, A FŐÉPÍTÉSZI EB

A jelenlegi városháza komolyságát némiképpen megkérdőjelező tábla fogadja a főépítészi iroda falán az ügyes-bajos dolgaikat intéző váciakat, a kiírás szerint Mocsári Elton, a főépítészi kutya is – a kiírás szerint szigorúan csak ügyfélfogadási időben – rendelkezésére áll az ügyfeleknek. Zöldi Péter főépítész, aki vélhetően politikai jutalomfalatként kapta ezt az állást, miután nem nyerte meg az Összefogás színeiben a körzetét, már több ötletével is elszórakoztatta a nagyérdeműt. „Itt semmi épül!”-nek kiáltott ki egy mégis megépülő beruházást, állami hivatalnokként a Facebookján fontosnak találta obszcén jellel trágárkodnia legfőbb felettesével, elkötelezett momentumosként is voltak ötletei a konzultációs ívek felhasználására, a kórház rendelőintézetének beruházás ügyében teljesen vakon hagyta Matkovich Ilonát, aki így félretájékoztathatta a választóit, és most ezzel e kis cirkuszi mutatvánnyal szórakoztatja a város választópolgárait.

Tényleg nincs senki a hivatalban, aki rápirítana, Péter, ne bomolj már?!

A HÍR TV Civil körének szeptember eleji adásában dr. Ferencz Orsolya (mérnök űrkutató) és dr. Megadja Gábor (eszmetörténész) a budapesti főpolgármester abszurd gondolatait továbbvíve ezen morfondíroztak:

Megadja Gábor
„Külön problémamegoldó szekció alakul a kisállatokra is a városházán. Attól félek hogy hamarosan az következik, hogy kisállat sáv is lesz a körúton és azon fognak a kisállatok közlekedni, lesz kutyasáv, cicasáv, a főpolgármester úr macskájának külön almok lesznek kihelyezve az ünnepi megállóknál. Aggódom, hogy vannak még ötletek a tarsolyban.”

Ferencz Orsolya
„Nagy mesterek abban, hogy problémákat generálnak, ami nélkülük nem is létezett volna, majd amikor már nyakig merül benne mindenki, akkor utána hirtelen megpróbálják megoldani és azt hiszik, hogy ezzel milyen sikeresek. Meglehet, hogy lesz egy kisállatért felelős főtanácsadói testület és egy saját főpolgármester-helyettes, aki majd a kisállatokra felügyel. Így is 43 tanácsadó van, ami végül is egy szerény szám, hiszen lehetne 86 is.”

Civil kör (2020-09-05) – HÍR TV (7:09-től)