EZÚTTAL HUSZONKÉT CSAPAT KÉSZÍTETTE A FINOMSÁGOKAT A HAGYOMÁNYOS LECSÓFESZTIVÁLON

A már tizenhatodik alkalommal megszervezett lecsófesztivál bevezetéseként a szervező Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke, Fónagy István köszönetet mondott a nevező csapatoknak, a szórakoztató programban közreműködést vállaló csoportoknak, egyéni előadóknak.

A biztonsági szempontokat figyelembe véve a szombati dzsemborin – előzetes regisztráció alapján – a korábbi évekhez képest jóval kevesebb, huszonkettő csapat indulhatott, hogy megfelelő távolságban állíthassák fel a kompániák sátras standjait, üstjeit, s a szervezők egyebekben is különös gondot fordítottak a higiéniára: az önkéntes segítők folyamatosan fertőtlenítettek mindent, szájmaszkokat osztogattak a résztvevőknek, kézfertőtlenítőket helyeztek ki több helyre, és gumikesztyű használatára kötelezték a nevezőket.

A Tolerián Antik Kft. főző kollektívája – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

A különleges helyzet nem tántorította el a részvételtől a Tolerián Antik Kft. kollektíváját sem, a kis csapat a – rendezvény fő támogatói közé is betolató – cég profiljához illő különleges díszlettel rukkolt elő, különleges lecsójukról nem is beszélve.

Egyrészt teljesen antik díszletháttér előtt készítjük lecsónkat, hagyományos minőségi belevalókkal és egy különlegességgel kiegészítve, hiszen egy tökös csapathoz tökös lecsó illik, így a mi kajánknak ez a termény a különleges belevalója – mondta egy szuszra Titusz, a csapat vezetője.

A Magyar Piarista Diákszövetség főző csapata – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Immár harmadszor képviseltette magát főző csapattal a Magyar Piarista Diákszövetség, a váci piarista gimnázium – az öregdiákok fiatalabb nemzedékeit képviselő volt osztálytársaknak kiváló alkalom ez az esemény is egy élménygazdag találkozásra.

Nagyrészt váciak alkotjuk az évenkénti csapatokat, de az ország más részeiből is csatlakoznak volt osztálytársak, néhányunknak már-már kőbe vésett dátum a lecsófesztivál, hiszen nagy élmény együtt tüsténkedni a kondér körül, kvaterkázva, nagyokat beszélgetve szemtől szembe – fogalmazott a Gasztro Piár idei főszakácsa, Sóhaj Róbert.

Csapatot delegált a lecsófesztiválra a Magyar LEGO Star Wars Klub is.

Klubként először neveztünk a fesztiválra, mert ez az esemény is kiváló alkalom lehet a birodalmi rohamosztagos vagy épp jedi-lovagos csapatépítésre itt helyben. Mert hát nem titkolt célunk a részvétellel a tagtoborzás sem, hiszen jelenlétünkkel a fiatalabb generációk tagjainak, a gyerekeknek is érdekesebbé válhat a rendezvény. És persze az is fontos, hogy nevezésünkkel támogathatjuk egy meghatározott karitatív cél megvalósítását – mondta Cseke Attila, a klub alapítója.

Az Optika Schulcz főzőstandja – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Egy rükverces sasszézással az Optika Schulcz standjához-főzőhelyéhez vonzott a gravitációs erő, itt Koncz Andrea társtulajdonos foglalta össze részvételük indítékát.

Harmadszor neveztünk a fesztiválra, mert nagyon jó hangulata van ennek a civil közösségi rendezvénynek. Szeretnénk évről évre meglepni a barátainkat, ügyfeleinket valami igazán különleges finomsággal. Aztán kiemelhetem még, hogy az együtt főzőcskézés kiváló alkalom a csapatépítésre. És hát fontos nekünk az is, hogy részvételünkkel hozzájárulhatunk egy jótékonysági kezdeményezéshez – mondta a csapat főszakácsa, háziasszonya.

Ribáry Zoltán

Kiemelt képünkön a Magyar LEGO Star Wars Klub kompozíciója – Fotó: Pomaházi Roland