OLVASÓI LEVÉL – A DUNAKANYARI KÖRJÁRATOT NEM SIKERÜLT A VÁROSHÁZÁNAK MEGTORPEDÓZNI

Ott, ahol telt idomú kővénuszok üldögélnek a folyóparti sétányon, az idegenforgalmi szezon szinte minden hétvégéjén tömegesen szálltak fel vendégek az újdonságként bevezetett dunakanyari turistahajó körjáratokra. De nem csupán Nagymaroson volt ez így, hanem Zebegényben, Dömösön, Visegrádon is. A jelek szerint igazi sikertörténet lehet hosszú távon is a Mahartnak ez az új szolgáltatása. A bevezetéshez mindenesetre kedvező körülmény volt, hogy ezen a nyáron főképp idehaza, határainkon innen vakációztak a magyar családok.

Fotó: VácOnline/Magosi Márk

Nem maradt ki az idegenforgalmi újításból Vác sem, városunk is fontos megállóhely lett ebben a körben, bár ennek kapcsán az önkormányzatnak, a város mostani vezetésének csak csekély, mondhatni elenyésző szerep jutott,

még jó, hogy nem utasították vissza ezt a lehetőséget is, mint tették azt például a Szérűskertbe tervezett multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok esetében.

Fotó: VácOnline

Az a hajó a jelek szerint elment, a dunakanyari turista hajózás fejlesztésének programját viszont talán nem torpedózhatják meg Vác egyre inkább csak ladiknak tűnő hajójának városházi kormányosai.