MATKOVICH CÁFOLNI NEM TUD, INKÁBB MÁRTÍRKODIK ÉS FENYEGETŐZIK – INDUL A MATKOVICH MUTYI CIKKSOROZAT

A VácOnline cégbírósági adatok alapján tárta fel Matkovich Ilona eddig hét pecsét alatt őrzött zavaros céges ügyeit. Ha a város olyan jövőre számíthat, amilyen sorsa azok a cégek jutottak, amikben a polgármester gazdasági szerepet vállalt, akkor már most kereshetjük a csődbiztost.

De van egy másik fontos részlet is. A cikket megjelenése előtt egy bő nappal a VácOnline elküldte a polgármester asszonynak, hogy reagáljon rá. Ez a cikk végén is olvasható, de a reakció nem. Egész egyszerűen azért nem, mert

a volt újságíró politikus nem áll szóba a nem baloldali újságírókkal.

Csak annak válaszol, aki azt kérdezi, amire ő válaszolni akar. Új pozíciójában ezek szerint a médiát a hatalom szócsövének, és nem a hatalom kontrolljának tartja. Micsoda változás!

Szóval, a VácOnline hiába kérdezett, Matkovich Ilona nem válaszolt.

De a cikk megjelenése után röviddel közzétett saját oldalán egy mártír hangvételű közleményt.

Ebben semmit, de semmit nem cáfol a cikkben leírtakból, csak annyit ír, hogy szeretett nyelvet tanítani, és sokan szerettek a környéken nála tanulni is.

Csakhogy a cikk nem erről szól, hanem cégekről, eltitkolt üzleti előéletről és furcsa véget érő kft-kről. De erre semmi reakció nem érkezett. Persze cáfolni nem is lehet, mert minden a cégjegyzék adatai alapján íródott.

Szóval, amikor nincsenek érvek, de fájó a lebukás, akkor marad az érzelmi kifakadás, a mártírkodás, a személyes vádaskodás, fenyegetés.

De ezzel az igazságot, a tényeket nem lehet elhallgattatni. Sőt, az ilyen politikai támadás csak még aktívabb munkára ösztönzi az igazi újságírót, mert ezek szerint nagyon érzékeny területére tapintottunk a baloldal helyi vezetőjének.

A VácOnline ezért tényfeltáró cikksorozatot indít Matkovich Mutyi címmel, amiben bemutatjuk Matkovich Ilona üzletasszony korábbi és jelenbeli üzleti húzásait.

Kedves Olvasók, az Önök javaslatait is várjuk!