Baloldali belháború – ogrék a váci sajtóban

Nem áll meg a baloldali gyűlölet-úthenger – saját egykori párttársaikat kegyetlenebbül osztják ki, mint ellenfeleiket.

A napokban publikáltuk olvasónk egyik tűpontos helyzetleírását: „A meccseket csak trollmédiával, trollokkal és mocskolódással akarják nyerni (Városháza – a szerk.). Döntéseik, tevékenységük kimondottan politikaiak, de természetesen bárki, aki ellentmondana, az a fideszes, ezért gyűlölni kell. „Aki nincs velünk, az ellenünk van.”

Ilyen ékegyszerűségű ez! Arra épít a városháza propagandája, hogy aki ma a városban nem elégedett a magát tökéletesnek fényező, balliberális szivárványkoalíció munkájával, az fideszbérenc, és visszasírja a Fördős-érát, s mi több, előkészíti a visszatértét. Nem baj, ha semmilyen utalás nincs erre, de az anonim propagandista erre csűri-csavarja mindig a valóság értelmezését.

A névtelen troll fideszbarátság vörös farkával riogatja a város lakóit olyanokkal kapcsolatban, akikről nagyítóval sem lehetne kimutatni a kormánypárttól való függést. Nekimegy a független, de jobboldali ügyvédnek, aki baloldaliakkal is együttműködve el tudta volna képzelni a város vezetését, s a valóban ízig-vérig baloldali expolgármesternek is.

Ezen kívül újabb példáját kaphatjuk a mocsári ogrelélekből fakadó aljas hagyománynak, hogy bekapcsolt, rejtett magnókkal ülnek le egymással beszélgetni. A szerzőnek, mit ad Isten, akadt egy felvétele egykori kenyéradójától, amivel szerinte terhelőt mondhat róla. (Ne legyenek illúzióink, az írást olyan követte el, aki egykor dr. Bóth János tenyeréből evett!)

E közéletet mételyező légkörben is természetesen folytatjuk a már megkezdett cikksorozatunkat, és újabb és újabb köztiszteletben álló, politikai oldaltól, akár a kormánypárt politikájától is távol állókat keresünk meg, hogy értékeljék a városháza eddigi tevékenységét.

Köszönjük eddigi és eljövendő nyilatkozóink személyes kiállását! Az antidemokratikus légkört teremtő városháza sem akadályozhatja meg a szólás szabadságát.