Reszket a hold a tó vizén… – egy beismerés arról, hogy az Összefogás Vácért titkon Bánkon ülésezett

Matkovich Ilona elismerte, hogy valóban volt zárt ülése a váci baloldali képviselőknek Bánkon, ahol a város költségvetéséről, pénzügyeiről döntöttek. De azt tagadja, hogy ingatlanbefektetőkkel is tárgyaltak volna ott. Eddig persze a bánki ülésről is hallgatott.

Kérdezzük, vajon miért kell Vác ügyeiben Vácon kívül dönteni, történetesen a Bánki-tó partján ülve?

A történtek előzménye az volt, hogy Matkovich Ilonának feltettünk 2020. június 22-én egy erre vonatkozó sajtókérdést, amire – mint a többire – ezúttal sem válaszolt. E kérdés így hangzott: „Információink szerint Bánkon az utóbbi hónapokban rendszerességgel zajlanak informális tárgyalások a váci városházi vezetők és ingatlanbefektetői körök között. Amennyiben igaz, akkor mely közérdek indokolja e városházán kívüli megbeszéléseket?”

Sima sajtóválasz helyett 69 (!) nap múlva azt a kommunikációs stratégiát választotta, hogy nem a kérdező lapnak, hanem megint a maga rajongótáborának üzent csak a Facebookon.

(Cikkünk írásakor teljesen érthetetlen módon 61 lájkkal és 11 megosztással jutalmazta a fan club e magatartást.)

Egyébként így magyarázkodott e posztjában Matkovich Ilona: „Ja, és ha valahol azt a képtelenséget olvassák, hogy a váci ingatlanok sorsát Bánkon döntik el ingatlanbefektetők, (merthogy állítólag ez a legújabb minden alapot nélkülöző rémhír), akkor leírom: egy vasárnapi délelőttön – saját költségünkön! – tartott ugyan kihelyezett frakció ülést az Összefogás Vácért Bánkon a városi költségvetésről, de ingatlanbefektetők nem voltak a közelben. Egyébként a város ügyei nem füstös irodákban, titokban dőlnek el, hanem a nyilvánosság tájékoztatásával és a törvények betartásával. Zéró korrupcióra esküdtünk fel – eszerint dolgozunk.”

E különös sajtóválasz lényege tehát valahogy így foglalható össze: a VácOnline kérdése képtelenség, minden alapot nélkülöző rémhír (mármint a kérdésfelvetés is maga a rémhír!), bár  valóban megtörtént, hogy természetesen a saját költségükön utazott a bánki kihelyezett frakció ülésre az Összefogás Vácért, hogy ilyetén módon a város ügyeit – nyilván a törvények legszigorúbb betartása mellett –, szigorúan ingatlanbefektetők nélkül,  nem füstös irodákban, és nem titokban, hanem e közlés pillanatától immár a nyilvánosság teljes körű tájékoztatásával döntsék el. Zéró korrupcióra esküdtek fel, úgyhogy 69 nap múltán mindenki nyugodjon le a …

Nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy erre az esetre még vissza kell térnünk!