Zárlatos jakuzzi okozott tüzet egy garázsban Vácon (videó)

Egy zárlatos jakuzzi miatt gyulladt ki egy garázs és a szomszédos ház is Vácon. Az óriási lángokat gyorsan sikerült megfékezni. (Cikkünk a balesetről.) Ám mivel a garázs tulajdonosai nem voltak otthon, a szomszédok hívták ki a tűzoltókat.

Négy óriási robbanást lehetett hallani, majd hatalmas lángok csaptak fel kedden délelőtt a váci Mária utcában található egyik garázsban. A tűz – amelyet feltehetően egy, a garázsban található zárlatos jakuzzi okozott – később a szomszéd ház tetejére is átterjedt. A tulajdonosok azonban nem voltak otthon, éppen a Balatonon nyaraltak, ezért a tűzoltókat végül a szomszédok értesítették.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Tényeknek elmondta, a gyorsan kiérkező tűzoltók több vízsugárral próbálták eloltani a már lángoló épületeket. Ennek ellenére a garázs tetőszerkezete eltűnt, a gerendák teljesen elporladtak, míg a szomszédos ház ablakai betörtek a hő hatására.

A lángokat végül sikerült megfékezni, de az anyagi kár jelentős, viszont személyi sérülés nem történt – derült ki a Tények adásából.