Mire használta Matkovich Ilona a járvány miatti felhatalmazását? Lecserélte a Holding vezetőjét

Matkovich Ilona járványügyi felhatalmazása alatt rengetegen veszítették el állásukat az önkormányzati intézményekben és szervezetekben. Ezt már le se tagadhatja, ő jellemzően „átszervezés”-ekként hivatkozik a tömeges leépítésekre, így járt el a konyhák esetében, a művelődési ház munkatársaival és most a Váci Városfejlesztő Kft. került sorra.

Információink szerint átszervezés címszó alatt elbocsátották a parkolással foglalkozó munkatársakat, emiatt alakulhatott ki az a helyzet, hogy parkolási bevételektől esnek el július folyamán. Közben lemondatták a városüzemeltetésért felelős cég vezetőjét, Zábó Edinát, akitől például a parkolással kapcsolatos hatásköröket és feladatokat elvonták. Ami igazán érdekes, az viszont az új ügyvezető kinevezésének módja.

Míg a kampányban átláthatatlansággal vádolták az előző városvezetést, ők egy 700.000 forintos bérezéssel bíró, komoly felelősséggel járó pozíciót nem pályáztattak meg.

Az előző városvezetés nyílt pályázat útján kereste a legalkalmasabb személyt erre a pozícióra, Matkovich Ilona a járványhelyzetben kapott felhatalmazásával (vissza)élve egyszemélyben döntött a kinevezésről. Ráadásul nem ideiglenesen kijelölt cégvezetőről beszélünk, akit addig választanak, míg a pályázati eljárás lefut, hanem egyből 5 évre történt a kinevezés.

Matkovich Ilona botránypolgármester ismét bizonyította, hogy a kampányában hangoztatott ígéretek csak a megválasztásáig voltak fontosak számára. Nem csoda, hogy egyre többen csalódnak városvezetői munkájában.