A Váci NKSE felnőtt csapatának közleménye: 10 főnél mutattak ki koronavírus-fertőzést!

A Váci NKSE felnőtt csapata sokkkoló közleményben tudatta a szurkolóival és Vác sportbarátaival, hogy a csapatból tíz magyar kézilabdázónő koronavírusos lett!

A következőt írták meg a honlapjukon:

„Május 25-én kezdtük el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél. Ezen kívül minden nap hőmérséklet mérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kéz fertőtlenítésre is!

Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek.

A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a korona vírus fertőzést!

A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.

A pozitív teszt eredményt kapott játékosok már teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténban lesznek.

Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.”